OpenAI пусна най-новия безплатен модел GPT-4о

0
Новият модел ще бъде внедрен в продуктите на OpenAI през следващите седмици, съобщиха от компанията
Новият модел ще бъде внедрен в продуктите на OpenAI през следващите седмици, съобщиха от компанията

Новият модел ще бъде внедрен в продуктите на OpenAI през следващите седмици, съобщиха от компанията

OpenAI пусна по-ефективна и по-мощна версия на технологията за изкуствен интелект, която е в основата на популярния генеративен инструмент ChatGPT, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

Актуализацията на водещия продукт на OpenAI се появи ден преди Google да направи своите съобщения за Gemini - собствения инструмент за изкуствен интелект на гиганта в търсачката, който се конкурира с ChatGPT.

"Много, много сме развълнувани да предоставим GPT-4o на всички наши безплатни потребители", заяви главният технологичен директор Мира Мурати на дългоочакваното събитие за пускане на пазара в Сан Франциско.

Новият модел ще бъде внедрен в продуктите на OpenAI през следващите седмици, съобщиха от компанията.

Мурати и инженерите от OpenAI демонстрираха новите възможности на GPT-4o на виртуалното събитие, като задаваха въпроси и отправяха предизвикателства към подобрената версия на чатбота ChatGPT.

"Знаем, че тези модели стават все по-сложни, но искаме преживяването от взаимодействието всъщност да стане по-естествено, лесно", каза Мурати преди демонстрацията.

Това включваше задаване на въпроси на ChatGPT на италиански език с човешко звучене и искане от бота да тълкува изражения на лицето или да прави сложни математически уравнения.

Събитието е само последният епизод от надпреварата в областта на изкуствения интелект, в която Microsoft, подкрепящ OpenAI, изпревари Apple като най-голямата компания в света по пазарна капитализация.

OpenAI и Microsoft са в ожесточено съперничество с Google за ролята на основен играч в областта на генеративния изкуствен интелект, но Meta, собственик на Facebook, и новосъздадената компания Anthropic също правят големи стъпки, за да се конкурират.

Всички компании се опитват да намерят начини да покрият огромните разходи за генеративния изкуствен интелект, голяма част от които отиват за гиганта Nvidia и неговите мощни графични процесори.

Засега по-слабо ефективните версии на OpenAI или чатботовете на Google са на разположение на клиентите безплатно, като все още се задават въпроси дали широката общественост е готова да плаща абонамент, за да поддържа достъп до технологията.

Създателите на изкуствен интелект също така усещат натиск от страна на създателите, които изискват заплащане за съдържанието, използвано за обучение на техните модели, което вероятно също ще доведе до оскъпяване на технологията.

OpenAI е подписала партньорства за съдържание с Associated Press, Financial Times и Axel Springer, но също така е въвлечена в голямо съдебно дело с New York Times.

Освен това е изправена пред отделни съдебни дела от художници, музиканти и автори в съдебните зали на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари