Опасни поледици в цяла България

0
10 машини опесъчават опасните участъци по главните пътища за Русе, Шумен и Добрич
10 машини опесъчават опасните участъци по главните пътища за Русе, Шумен и Добрич

Силен вятър и поледици ще сковат цялата страна, предупредиха синоптиците. От пътната полиция съветват да се кара внимателно. Във връзка с очаквания трафик след почивните дни, екипи на Автомобилната администрация осъществяват засилен контрол на автомагистралите, автогарите, летищата и граничните пунктове. Целта е да се осигури безаварийно и спокойно придвижване на хората.

"Наши хора има по главните пътища и по магистрали. Те следят главно за техническата изправност на товарните автомобили, на автобусите, времената за управление на водачите. Няма да пречим на свободното придвижване на гражданите, които бързат да се приберат към столицата или обратно. Ще реагираме само там, където трябва. Имаме предвидени хора, които работят в днешния ден около летищата, около леките таксиметрови автомобили. Ще се следят за нерегламентираните превози на пътници също", заяви Владимир Колев, директор на ДАИ София.

На шофьорите, които слизат от Родопите, се препоръчва да изберат пътя Доспат-Кричим заради свлачище по пътя Асеновград-Смолян. В Силистренска област вали мокър сняг. Има мъгла и намалена видимост, но няма снежна покривка. 10 машини опесъчават опасните участъци по главните пътища за Русе, Шумен и Добрич, информира кореспондентът ни Маргарита Иванова.

На граничния пункт "Капитан Андреево" обстановката е спокойна. Нормално се осъществява и движението на влаковете в страната.

Силният вятър в София не е предизвикал засега поражения. Сигнали за проблеми могат да се подават на тел. 112.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари