Община Русе предлага свой терен за голям буферен паркинг до "Дунав мост"

1
Трябва да направим място, където да влиза целия трафик, заяви кметът на Русе
Трябва да направим място, където да влиза целия трафик, заяви кметът на Русе Видео: Кис 13

Община Русе предлага да се изгради буферен паркинг върху общински терен, който да поеме целия тежкотоварен трафик към Дунав мост.

За целта ще бъде изпратено писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и до стопански организации.

Целта е с изграждането на този паркинг върху терен от 160 декара по булевард "България", да се реши проблемът със задръстването на основни пътни артерии в района на Дунав мост от тежкотоварни автомобили, които чакат да минат през граничния пункт, предава Кис 13.

Вчера Пенчо Милков се е срещнал с министъра на регионалното развитие. Тема на срещата е била оставането на част от такса "мост" в общинския бюджет на Русе.

Събраните суми за миналата година са били малко над 9 800 000 лева и близо 8 800 000 евро.

Съседният на Русе румънски град Гюргево получава 100% от събраните в Румъния средства от таксата за преминаване на Дунав мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук