Влакът Русе - Горна Оряховица няма да се движи

3
Пътническият влак от Каспичан за Русе също се отменя
Пътническият влак от Каспичан за Русе също се отменя

Пътническият влак от Каспичан за Русе също се отменя

Затворени пътища, отменени полети и влакове.

Летището във Варна работи, но има закъснели и отменени полети, казаха пресцентъра на аеропорта, цитирани от БТА.

Отменени са някои влакове тази сутрин заради паднали клони върху железния път, показва справка на сайта на Българските държавни железници (БДЖ). Пътническият влак от Каспичан за Русе се отменя заради провиснали и паднали клони върху жп линията. Пътниците се пренасочват към следващи влакове по това направление. Пътническият влак от Русе (Разпределителна) до Горна Оряховица също няма да се движи поради провиснали и паднали клони върху железния път. Крайградски пътнически влак от Самуил до Каспичан също е бил отменен тази сутрин.

Фериботната платформа, обслужваща Оряхово - Бекет, временно преустанови работа, заради лошите метеорологични условия.

Няколко пътища в страната са затворени заради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ограничението важи за Дюлинския проход, както и за пътя Тервел - Кочмар. Тази сутрин беше възстановено движението през Айтоския проход. Затворен за движение е пътят Вълчи дол – Генерал Киселово - Ведрино.

От 22:00 часа снощи е бил затворен за движение и пътят Вълчи дол – Суворово. Областното звено „Пътно управление- Варна“ информира, че третокласният път Ветрино – с. Калоян - с. Търница (област Шумен) също е затворен за движение. Заради усложнената обстановка на пътя Добрич – с. Искър – Вълчи дол също е наложена забрана за движение на автомобили. Забранено е движението на превозни средства над 12 тона и в двете посоки по пътя Варна - Добрич.

От 7:00 часа тази сутрин забрана за движение на превозни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска панорама – Кичево. В отсечката от пътя Кичево – Албена също не се допуска никакво движение.

Отворен за движение на леки автомобили е пътят Варна - Добрич, проходим е и пътят от Добрич - Албена, пътят Балчик - Добрич също е отворен, съобщиха за БТА от Областна администрация - Добрич. Поради силния вятър и обилния снеговалеж, до късно снощи е имало закъсали автомобили, като към момента пътищата са разчистени. Движението на товарни автомобили е забранено по пътя Варна - Добрич. Пътят Добрич - Генерал Тошево е затворен поради снегонавявания.

Оранжев код за Източна България

Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за Източна България днес, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е сила за областите Бургас, Варна, Добрич, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Шумен, Ямбол. Предупрежденията на метеоролозите са за бурен и ураганен вятър от север-северозапад с пориви до 30-35 м/сек. Очакват се значителни валежи от дъжд, които бързо дори и по Черноморието ще преминават в мокър сняг с количества над 25 мм.

Заради лошите атмосферни условия от Българския Червен кръст (БЧК) препоръчват днес да не се излиза в планината. Планинската спасителна служба коментираха, че силният северен вятър допринася за понижаването на температурите, които на места падат до минус 10 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    няма ко да стане
    пълни глупости са това дето си го писал за бдж ..... не знам от къде я черпиш информацията ама нещо куца яко :)
  • 15
    2
    Задължително
    Трябва да сложим край на тая работа в България в името на нашите деца и каквото ще да става.Да изринем безродниците и антибългарите.Имаме най голямото оръжие,словото дадено от светите братя и дух неугаснал със чест.
  • 19
    1
    Преди години
    Преди години как живеехме без кодове и GSM-и ? Обяснението беше лошо време и силен вятър или пориви на вятъра.Сега,кодове,сирени,BG ALERT.В нужният момент досега не сработи нищо в България.Никой не чу сирени преди и по време на наводнения.Никой не чу в Хитрино сирени да се изнесат от мястото и района където могат да бъдат обгазени и взривени.Къде им е работещата система.Освен че Емел Етем даде 22 000 000 за сирени нови,а старите къде са? Работеха.Издавиха се села и хора,градове без нито един сигнал да бъде пуснат.Българскоселскапристснгерска работа.Управляват ни хора които не могат да вземат решения сами и да носят отговорност.Пълно е с такива мухьовци в държавните служби,полиция,митница,нап,министерства,общини,парламент,комисии,агенции Бездейни на заплата страхливи съсли и оле ле какво стана,после ще му мислим ако не е станало.Усещате ли се?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари