Протестиращи превозвачи в Русе: Трябва да ни плащат, за да караме по тези пътища!

1
Осъществяваме транспорти, при които разходите са равни на приходите, няма икономически смисъл да работим
Осъществяваме транспорти, при които разходите са равни на приходите, няма икономически смисъл да работим Видео: Русе Медиа

Протест на превозвачите се състоя и в Русе

Протест на превозвачи блокира центъра на София

Камионите направиха автошествие по международния път към граничния пункт "Дунав мост" и обратно, като се движиха със скорост от 20 км в час. Обиколката им затвори за кратко подхода към границата, което доведе до опашки.

Едно от исканията на протестиращите е да не се вдигат тол таксите и да не се плащат за второкласната мрежа. Превозвачите споделиха, че постоянно трошат камионите си по дупките, които би трябвало да бъдат ремонтирани с парите от тол системата, предаде Русе Медиа.

Лично ние смятаме, че трябва да получаваме пари, че се движим по тези пътища, във вид на субсидия може да ни го предложат. Защото пътища нямаме, начисляват ни се тол такси, начисляват ни се компенсаторни такси, нещо, което е противно на всички европейски регламенти“, казва Елка Недкова.

Колегата ѝ Ивайло Куманов сподели, че много от превозвачите спират дейност и се отказват. „Осъществяваме транспорти, при които разходите са равни на приходите, няма икономически смисъл да работим. Има и ситуации, в които разходите са по-големи от приходите“, споделя той.

Протестиращите в Русе настояват да се реши и проблемът с опашките на Дунав мост, защото за 60 км до Букурещ им се налага да чакат с часове при липса на елементарни условия и без паркинг.

Превозвачите коментираха още, че протестът им е заради българските граждани, защото ако вдигнат цените на транспортните си услуги, това ще рефлектира върху разходите на българските семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    2
    Полуръст путин
    Прави са хората.Трябва да има плащане по магистралите,но магистрали има само ..около София.Софиянци карат по добри пътища,прованса кара в трапове,но всички плащаме винетки.Няма такова нещо никъде.Плащаш магистрала-караш.В Русе нямаме магистрала...не плащаме.Иначе цяла България плаща за кефа на софиянци и останалите късметлии по пътя на софиянци към Гърция,Турция ,Плескавиците и Черноморието.Всичко се прави за софийската държава и за де не се ядосат столичани.Сега реват за стотици милиони евро милите...градския им транспорт бил закъсал.Ами направете билета 3 лв. Вашта мама.Какво да кажем в Русе,че нямаме градски транспорт ли.Че в 8 часа вечерта вече няма кой да те извози до панелното гето.
  • 6
    1
    Минувач
    А да седят вкъщи и да им плаща някой, не искат ли? Единственото им искане, което бих подкрепил е това за решаване на проблема с граничния контрол. Не е нормално да висят с часове по опашки, за да преминат границата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари