Опасна улична лампа притеснява хората в квартал „Здравец“

0

В непосредствена близост до нея се намира и детска площадка

Опасна лампа след инцидент при рязането на дърветата в кв. „Здравец“ притеснява жителите на квартала. Още повече, че в непосредствена близост до нея се намира и детска площадка. Хората от бл.65 се свързват с екипа на Русе Медиа, като обясняват, че са подали сигнал както към общината, така и към отговорната фирма „Вектор“. До момента обаче нямат отговор отникъде, нито са предприети някакви дейности.

Инцидентът е станал преди около две седмици, когато служителите на фирмата са кастрили короните на дърветата с вишка. След тях стълбът е паднал, изваден от конзолата в основата му. Най-вероятно е лампата не е била укрепена добре и е била закачен от вишката, а при падането е разместен и глобусът.

В момента стълбът е подпрян временно в основата на короната на дървото, но хората се притесняват, че може да стане сериозен инцидент. Те не знаят също дали при инцидента не е нарушена по някакъв начин ел. инсталацията и дали не е опасно, когато вечер се пуска уличното осветление.

Междувременно служители на ОП „Комунални дейности“ продължават с обходи и оглед на системите за улично осветление в града. Само за ден са били проверени 303 стълба от уличното осветление, а 11 от тях са ремонтирани. Обходи са направени по бул.„Тутракан“, междублоковите пространства на блоковете „Ела“, „Мак“ и „Ясен“ в кв. „Здравец Изток“ и пространствата между блоковете „Енисей“, „Тобол“ и „Витим“ в кв.„Цветница“. Оглед е направен и в кв.„Дружба“, част от ул. „Гео Милев“ и около ОУ „Васил Левски“. Обезопасени са и осветителните тела в Лесопарк „Липник“, а срещу „Метро“ са извършени изкопни дейности и полагане на кабел за улично осветление в два участъка, като са монтирани нови клемни кутии към 9 стълба.

Огледите и ремонтите по системата за улично осветление ще продължат по улиците „Бузлуджа“, „Георги Бенковски“ и „Стара планина“, като приоритет ще са участъците, които вече са изцяло преасфалтирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари