Опашки от хора се извиха пред Първа инвестиционна банка в Русе

0
Опашки от хора се извиха пред Първа инвестиционна банка в Русе

Всеобщата психоза, породена от слуховете, че Първа инвестиционна банка е на път да фалира, не подмина и русенци, които се наредиха на опашки пред банковия клон, за да "спасяват" спестяванията си.

За да опровергаят слуховете, днес изявление дадоха вътрешният министър Цветлин Йовчев и управителят на БНБ Иван Искров. Йовчев дори заяви, че атаката е умишлена и цели дестабилизацията на банковата система, и вече се работи в посока разкриване на извършителите. ДАНС също ще се включи в разследването.

Това обаче не успокои клиентите на банката, които в следобеда на петъчния ден вече бяха започнали да образуват опашки както пред клона на банката, така и пред банкоматите. Неофициално някои от тях заявиха, че просто ще прехвърлят спестяванията си в други банки докато отмине кризата, а други директно теглеха пари в брой, съобщават от "Топ новини".

От банката са изпратили съобщение до медиите, в което също обясниха ситуацията със злонамерена атака, базирана на слухове. Изплатени са над 800 млн.лв. през днешния ден, и клоновете ще работят нормално с клиенти в понеделник. Ръководството на банката е категорично, че институцията разполага с достатъчно ресурси, и призова гражданите към спокойствие.

Българска народна банка също уверява, че ще гарантира спестяванията на гражданите чрез всички ресурси, с които разполага.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари