Онлайн ротативките - приключение, игра и още нещо

0
Ротативките във виртуалната среда са базирани на същия принцип, на който оперират и в традиционните offline казина
Ротативките във виртуалната среда са базирани на същия принцип, на който оперират и в традиционните offline казина

Ротативките във виртуалната среда са базирани на същия принцип, на който оперират и в традиционните offline казина

Слот машините са любимата категория на множество казино играчи. Така беше още в традиционните наземни зали, тази тенденция се пренесе и в онлайн пространството. Интернет платформите за залози предоставят богат избор в това направление. Новият букмейкър sesame online също отваря пещерата със съкровищата с десетки популярни и атрактивни слот игри. Любителите на машинките могат да играят приключение, игра и още нещо - шанс за неподозирани печалби, ако късметът е на тяхна страна.

Какви видове слот машини намираме в интернет?

В общи линии ротативките във виртуалната среда са базирани на същия принцип, на който оперират и в традиционните offline казина. Имаме няколко въртящи се колони със символи, наричани още барабани или рийлове (от английското reel), като при спиране на хода им трябва да се подредят по определен начин, за да донесат печалба на играча. В това отношение онлайн слотовете определено носят повече предимства на потребителите. В следващите редове ще обясним защо е така.

Наземните машинки обикновено са съставени само от три барабана, като при тях се взема предвид само една конфигурация - как се подреждат картите по централната хоризонтална линия. В интернет срещаме значително по-голямо разнообразие в това отношение. Намират се и уеб-базирани “бандити” с по 3 барабана, но повечето ротативки са с по 4 или 5 рийла. Традиционните играчи биха възкликнали: “Чакайте, така не намалява ли шансът да се подредят еднакви символи в линия, обхващаща всички колони?” Така е, но тук идва и голямата разлика - при голяма част от онлайн слотовете се гледа не само централната хоризонтала, но и други конфигурации. Те не са и винаги точно линии в геометричния смисъл (защото някои са зигзагообразни), но се наричат по този начин. Важното е, че може да се получи повече от една печеливша комбинация, а това съответно да умножи и възвръщаемостта.

При т.нар. мултилинейни ротативки откриваме игри с 20, 40 или 100 линии. Обикновено те присъстват в заглавието - като 40 Super Hot например. Някои от тези слотове са с фиксирани линии - техният брой не може да се променя, при всяко завъртане се включват всички възможни комбинации. Това е добре, що се отнася до увеличаване шансовете за успех, но пък и означава, че всеки път трябва да се правят максималният брой единични залози - ако линиите са 40, това са 40 единични залога. Има и ротативки, при които е позволено за всяко завъртане броят на включените конфигурации да се регулира. Така може да се контролира разходът, но от друга страна има риск да бъде изключена комбинация, която пък да излезе печеливша при завъртането, но просто да не се зачете.

Има ли печеливша стратегия при слотовете?

По-скоро не. Елементът на случайност при всяко завъртане е твърде голям, за да може да се предвиди дори и приблизително какво ще се случи. Компютърният алгоритъм генерира стотици хиляди възможности в рамките на секунди, преди колоните да спрат своя ход. За стратегия може да се мисли при игра за удвояване, когато се познават червена или черна карта. Но и в такъв случай основна роля играе късметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари