Ограничават хазарта в Румъния

5
Депутати гласуваха забрана на ротативките
Депутати гласуваха забрана на ротативките

Депутати гласуваха забрана на ротативките

Ограничават хазарта в Румъния. Депутати гласуваха забрана на ротативките, предава БНТ. С решението на парламента се затварят хазартни зали във всички населени места с население под 15 хиляди души. Законът за хазарта от месеци стоеше в чекмедже и изведнъж беше изваден на дневен ред, мина бързо през парламентарни комисии и беше подложен на гласуване.

Всички партии гласуваха единодушно "За" - рядко явление в румънския парламент. Опозицията, обаче, обвини управляващите в сделка с хазартната индустрия. Хазартът се разпространи значително в Румъния през последните десетилетия. В страната са регистрирани 12 хиляди бинго зали, центрове за спортни залози и казина.

Няма нови проучвания колко са пристрастените към хазарта, последното такова от 2016-та година сочи, че броят им е 100 хиляди души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    mischi
    Браво на румънците! Пак са пред нас! Редно е и в БГ да се направи! Но както виниги, ние сме страната на неограничените възможности - най-бедната държава в ЕС с най-много игрални зали на глава от населението, и те винаги са пълни, и повечето от посетителите винаги са безработни. Логично обяснение няма.
  • 0
    2
    Гюро
    А бе Ице, какво ще кажем по въпроса - Ми то нищу ни можим повечи да осерем Мите
  • 16
    1
    Дгд
    Браво на румънците. А в нашата скапана държава ако могат ще наслагат ротативки и по спирките
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари