Онкоболна от Русенско: Бях шокирана, социалните ми лепнали фалшив адрес!

0
Ще търся отговор защо са го направили
Ще търся отговор защо са го направили

Жена от русенско село се оплака, че грешка в системата на Агенция социално подпомагане я е лишила от помощите, които й се полагат, пише "Моята новина от Русе и областта".

Р. Сюлейман смята, че е ощетена от държавата заради несвършена работа от страна на социалните работници.

Ето какво разказа потърпевшата, която е онкоболна и пенсионер по болест:

"Казвам се Р. Сюлейман. С постоянен адрес с . Ястребово. Настоящ адрес  - с . Ястребово.

На 5.05. 2017 отидох в социалните да искам една бележка, че получавам детски добавки от 37 лв. Да послужи при нужда.

Оттам ми отговориха, че бележката ще бъде готова на на 11. 05 2017. Отидох на единадесети след 16 часа. Бележката ми беше готова, не съм я гледала подробно, карам на доверие, само че с периферията на окото си забелязах числото 23. Не обърнах внимание. Благодарих им искрено и излязох.

Когато излязох навън, извадих бележката от чантата си и погледнах подробно какво пише. Бях шокирана, лепнали ми фалшив постоянен адрес с . Бъзън, адреса на майка ми. Веднага се обадих на майка да я попитам какво означава това. И тя не знаеше, "Върни се и попитай", ми отговори.

Върнах се обратно в социалните, попитах какъв е този постоянен адрес, който са го написали. Та те дори не ме познават. Служителката ми отговори, че това е адресът, на който съм живеела. Още веднъж попитах, но служителката ме отведе в друг кабинет да ми дадат отговор.

Още в по-голям шок изпаднах. Аз съм с постоянен адрес с. Ястребово, но в регистъра на социалните пише с . Бъзън. Без мое знание откога, как и защо са го направили.

Отначало ми отговориха, че информацията е изтекла от кметството в Бъзън. "Ще отида в Бъзън и ще ги попитам", им отговорих. Когато казах това, служителката на социалните ми отговори: "Не, не ходете в кметството, станала е някаква грешка, която може да се оправи. Но на 17. 05 ще изпратим на майка ти проверка с кого живее". Тях какво ги интересува моя личен живот така и не разбрах...

Преди повече от 3 години се разболях. Онкоболна съм и съм пенсионер по болест. Още преди години подадох молба за помощи като онкоболна. Автоматично беше ми отказано още на момента. А тя каква е била работата - на техния компютър излиза, че съм с настоящ адрес с . Бъзън, а аз подавам молба с настоящ адрес с . Ястребово.

Още преди години можеха да ми кажат, че са фалшифицирали адреса ми. Защо са го направили ще търся отговор от тях и тези 3 години на кого са повлияли. Получавам само детски добавки от 37 лв друго нищо."

Източник: Моята новина от Русе и областта
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари