Олаф Шолц: Броят на бежанците е твърде висок

0
Властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия, посочи германският канцлер
Властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия, посочи германският канцлер Снимка: Facebook / Olaf Scholz

Властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия, посочи германският канцлер

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че броят на бежанците, които се опитват да влязат в Германия, е твърде висок и възнамерява да спре тази тенденция чрез пакет от различни мерки. "Броят на бежанците, които искат да влязат в Германия, в момента е твърде висок", заяви днес Шолц в интервю за германската медийна група Редакционнецсверк Дойчланд (RND).

"Ситуацията не може да остане такава, каквато беше: над 70% от всички бежанци, пристигащи в Германия, не са били регистрирани преди това, въпреки че на практика почти всички те са били в някоя друга страна от Европейския съюз", отбеляза Шолц, предаде БТА.

"В тази връзка ние отдавна подкрепяме усилията за защита на външните граници на Европа и продължаваме да прилагаме допълнителни мерки за охрана на границата с Австрия. С Швейцария и Чехия се договорихме за общи патрули", обясни канцлерът.

Шолц отново се спря на скандала в Полша, свързан с възможни визови нарушения. Той заяви, че властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия. "Поради това засилихме контрола по границата с Полша", допълни канцлерът.

По данни на в. "Билд" броят на неразрешените влизания в Германия през първите седем месеца на тази година се е увеличил с 51% в сравнение със същия период на 2022 г. и е достигнал 43 815 души. Особено тежко е положението на границата с Полша, където служителите на федералната полиция са засекли 14 303 незаконни преминавания което е със 143,7% повече, отколкото миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Viko
    Нали вие си избрахте Меркел, подлогата на кремъл, която напълни цяла Европа с какви ли не боклуци от третия и четвъртия свят. Нормалните хора се късат от работа по 160-200 часа на месец, докато сганта се развява из градовете, мърси, чупи, краде, осира всичко. Можете да ги видите, отидете на гарата в който и да е немски град. Там са паразитите денонощно, никаква работа не вършат, но им дават жилище, карта за градския, купони за храна, не плащат ток и вода и на куп на всичко това получават и по 1500 евра на месец минимум. Еми сега всички ще го ядем заради дъртата кранта...
  • 8
    4
    Sehr gut
    Ама как ви го нахака фрау Меркел право в гъзовете €вропедерасткиии! Обаче скри и вазелина! Яжте сега негърско-мюсюлмански пишки! Адолф със сигурност се върти в гроба като пумпал!
  • 10
    3
    хахах заслужено, европедали
    ще стават и повече до 15ина години президентите на франция, англия, германия, швеция и другите педалски държави от ЕС и тея които излязоха като англия, ще имат държавни глави пясъчни маймуни на име Хабиб ал Махмуд бин Мохамед и подобни и тея, които имат светъл цвят на кожата ще са малцинство, някъде 15% от реалното население на държавата, останалите ще са имигрирали по Югоизточна Азия и други места, може би и по Балканите, като се има предвид, че пясъчните маймуни и мангалите не идват тук, защото смятат че няма какво да смучат
  • 14
    2
    Бай Чеп
    Ба ма му нагъл дойчо! Кой да ги посреща? Нали вие ги каните? Малко стана работата - елате ми на гости да видите как ще ви посрещне комшията!
  • 9
    1
    Аз
    Да си променят политиката на социални помощи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари