Окръжният съд в Русе ще има нов председател

0
Две дами се борят за поста административен ръководител на Окръжния съд в Русе
Две дами се борят за поста административен ръководител на Окръжния съд в Русе Снимка: Dunavmost

Две дами се борят за поста административен ръководител на Окръжния съд в Русе

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще изслуша на 14 февруари 2023 г. двете кандидатки за председател съда, предаде БРЯГ.

За мястото са подали документи и концепции магистратите Николинка Чокоева-Милева и Аглика Гавраилова, която в момента изпълнява функцията на председател на съда.

Николинка Чокоева-Милева е завършила право в РУ „Ангел Кънчев“, от 2009 г. е съдия в Окръжен съд Русе.

Аглика Гавраилова – завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1989 г., а от 1997 г. е съдия в Окръжния съд. На 6 април м.г. ВСС я назначи за и.ф. административен ръководител на съда до избирането на титуляр, след като дотогавашният и.ф. административен ръководител на институцията Анета Георгиева се пенсионира и бе освободена от заеманата длъжност.

И двете съдийки са част от Гражданската колегия на Окръжния съд в Русе.

Припомняме, че на 8 ноември м.г. не се състоя събеседване с предишните двамата кандидати за поста, поради отказа им от състезанието.

Това бяха Мирослав Йорданов и Елица Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    6
    Цветелин Г.
    До хейтърите долу: И двете дами са съдии от гражданската колегия на Окръжния съд.Тогава какво значение има кой университет са завършили?
  • 10
    5
    Ангелов
    Господа явно сте големи капацитети, но първо сте пропуснали да се назовете по име(защо ли?), след това приравнявате всички „прависти“ завършили в Русе под общ знаменател.... Та да ви попитам: 1. Някой от вас учил ли е в двата университета(учил съм право 1 семестър в РУ и смея да твърдя, че преподавателят беше на много високо ниво) и от собствен опит ли се изказвате за качеството на образованието в РУ и СУ или от чул/рекъл... ? 2. Когато ползвате адвокат, интересува ли ви къде е завършил или се вълнувате колко дела е спечелил, макар и..... завършил в Русе, например? Бъдете здрави!
  • 16
    4
    Той
    Сашо стига писа, пий една ракия, обърни внимание на жена си…
  • -2
    3
    реалист
    Между Русенския ПУЦ за прависти и Софийския университет не може да се прави и сравнение.
  • 0
    2
    Чичо
    За повечето преподаватели в Русенският университет за тях е халтура. Идват, изпяват и занимават. Така, че качеството на правистите от Русе е много много под това от СУ Климент Охридски. За какво говорим?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари