Окончателно: Българско гражданство ще се дава срещу инвестиции

0
Депутатите приеха промени в Закона за българското гражданство на второ четене
Депутатите приеха промени в Закона за българското гражданство на второ четене Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха промени в Закона за българското гражданство на второ четене

На вниманието на депутатите бе поставен поставя общ законопроект за промени в Закона за българското гражданство. Част от измененията предвиждат подобряване на възможностите за придобиване на българско гражданство по натурализация от лица, които са получили разрешение за постоянно пребиваване на основание извършени инвестиции при условията и по реда на Закона за чужденците в Република България, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Депутатите създадоха възможност лице, което не е български гражданин и отговаря на условията да може да придобие българско гражданство по натурализация. Условието за това е да е инвестирало в страната чрез внасяне в капитала на българско търговско дружество на допълнителна сума не по-малка от 1 млн. лв. за осъществяван от дружеството приоритетен инвестиционен проект.

Съгласно текстовете лице, което е български гражданин, съпруг е на лице, получило разрешение за постоянно пребиваване в Република България и не по-малко от три години преди датата на подаване на молбата за натурализация, е получило разрешение за постоянно пребиваване в Република България, може да придобие българско гражданство. Условието е да отговаря на изискванията на закона и съпругът да е придобил българско гражданство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари