Депутатите бавят промени за безплатните банкови сметки

0
Има предложение за три тегления без такси
Има предложение за три тегления без такси

Има предложение за три тегления без такси

Промени в Закона за платежните услуги и платежните системи, с които да бъдат облекчени правилата за използване на платежни сметки за основни операции, залежават в парламента. Те са внесени от Министерски съвет, но вече три месеца не са разгледани от ресорната бюджетна комисия, отбелязва вестник "Труд".

Проектът на Министерски съвет предвижда хората да имат право ежемесечно на три безплатни тегления от сметка за основни операции от банкомат на същата банка, както и до три безплатни парични превода, включително чрез системите за онлайн банкиране на обслужващата банка.

Сега банките изискват хората да закрият другите си разплащателни сметки, ако искат да им бъде открита платежна сметка за основни операции. С предложените промени в закона се уточнява, че човек може да има само още една разплащателна сметка, освен тази за основни операции. С предложените промени в закона е уточнено, че човек трябва да декларира пред обслужващата го банка само вида на получаваните средства. Така банките не би трябвало да изискват информация за точния размер на пенсията или на заплатата, превеждани в сметка за основни операции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари