Около 15% от учителите биха се ваксинирали срещу COVID-19

0
Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много
Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много Снимка: БГНЕС

Под 15 процента от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Много повече - 44 %, не биха си поставили ваксина

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро.

В столичното 18-то училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите, предава БНТ.

Величка Стойчева, директор на 18 СУ: Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да.

Сигурността в пряката работа с учениците - това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите.

Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари