Огнено шоу с пукотевици в квартал „Дружба"

2
Пожар на пластмасови контейнери за смет вдигна хората на крак в 2 часа през нощта
Пожар на пластмасови контейнери за смет вдигна хората на крак в 2 часа през нощта Видео: Русе Медиа

Пожар на контейнери се превърна в огнено шоу с пукотевици в жк „Дружба 3“.

Малко преди 2 часа през нощта са били запалени специализирани пластмасови съдове за разделно събиране на отпадъци. Трите контейнера – за хартия, пластмаса и стъкло, са се превърнали в трицветна топка, която днес дошлите на място служители от фирмата едва успяха да отлепят, и то с помощта на кран, информира Русе Медиа.

Стефан Станев, който е подал сигнал на тел.112, разказа, че огнеборците са дошли изключително бързо, в рамките на десетина минути, но са се борили с пламъците повече от половин час. Тъй като контейнерите са от пластмаса, се е получил ефект на огнена река – разтопената маса е била обхваната от пламъците и се е стичала по асфалта. Той разказа, че от високата температура асфалтът се е размекнал и също е пламнал, тъй като е на основата на нефтопродукти. Цялото това зрелище е било съпроводено от канонада на гърмящи стъклени бутилки, които са били в единия контейнер.

Хората с паркирани автомобили в близост до мястото на инцидента са успели да изтеглят колите си, като единствено бързата и професионална намеса на пожарникарите е предотвратила лумването на сухата трева и запалването на насмолените покриви на гаражните клетки. Според живущи в квартала най-вероятно пожарът е запален от клошарите, които често се скитат наоколо. Трите съда са унищожени напълно и ще бъдат заменени с нови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари