Огнеборци гасиха голям пожар по жп линията Иваново - Божичен

1
Имало е опасност пламъците да обхванат слънчогледови ниви и лозя
Имало е опасност пламъците да обхванат слънчогледови ниви и лозя

4 пожара са гасили през денонщието огнеборците.

В 10:27 часа служители от Първа РСПБЗН-Русе са пратени на сигнал за пожар в товарен автомобил на бул. "България" в Русе. При пристигане на място се установи, че се е запалила тръба, присъединена към ауспух, като пожарът е бил погасен от водача с помощта на полицията, преди пристигането на екипите. Изяснено е, че причината е била техническа неизправност.

В 18:43 часа екип от Първа РСПБЗН - Русе е пратен да гаси запалени отпадъци в метален контейнер на ул. "Оборище" в Русе, до бл. „Бозвели“.

В 18:02 часа е получено съобщение за горящи сухи треви в района преди ж.п. прелеза в село Иваново, където са изпратени служители от РСПБЗН - Две могили с един автомобил, служители от Първа РСПБЗН - Русе с три автомобила и екип на сектор „Спасителни опаративни дейности“. Първоначалния сигнал е бил за горящи сухи треви в района, но впоследствие са се получили сигнали за ново огнище до ж.п. спирката на село Божичен. Оказало се е, че пожарът е един по протежението на ж.п. линията  и вероятно е предизвикан от преминалата непосредствено преди възникването на запалването влакова композиция. Пожарът се е развил на няколко фронта – в посока към село Иваново, преди ж.п. прелеза; в посока към село Божичен, след ж.п. прелеза и от двете страни на ж.п. линията, като е имало опасност да обхване слънчогледови ниви и лозя. След намесата на екипите и оказано съдействие от местните земеделски фирми с техника, пожарът е бил локализиран в рамките на сухата тревна растителност около линията. Пожарникарите са работили на местопроизшествието до 22:50 часа.

Тази нощ за времето от 02:08 до 04:55 часа, служители от РСПБЗН - Две могили и от Първа РСПБЗН  -Русе са изпратени по сигнал за пожар в изоставена постройка в село Тръстеник. На местопроизшествието екипите са установили да гори част от покрива на сградата, а впоследствие е открито огнище в двора на имота, където се предполага, че по-рано през деня са изгаряни отпадъци. Предполага се, че точно от там е тръгнала запалването, заради небрежното оставяне на неизгасено огнище в двора на имота в близост до горимите конструкции на сградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари