Одобриха меморандума, сключен между Община Русе и БАН

0
Меморандумът бе сключен за срок от 5 години
Меморандумът бе сключен за срок от 5 години Снимка: Община Русе

Меморандумът бе сключен за срок от 5 години

Общинските съветници одобриха днес с мнозинство сключения меморандум между Община Русе и Българската академия на науките, съобщава пресцентъра на Община Русе. Той предвижда задълбочаване на връзките между двете институции и съвместно участие в научно-изследователски проекти, включително и такива с европейско финансиране.

Договорът за сътрудничество бе подписан през май в сградата на БАН от кмета на Русе Пенчо Милков и заместник-председателя на академията чл.-кор. Стефан Хаджитодоров.

С меморандума ще задълбочим взаимодействието си с академичната общност, за да черпим опит и експертиза при решаването на важните за Русе въпроси“, каза тогава кметът.

Партньорството между местната администрация и БАН е с традиции и цели свързването на науката, образованието, икономиката и бизнеса с местната власт. Меморандумът актуализира подписаното споразумение за сътрудничество през 2019 г., предвид приоритетите, заложени в стратегическите документи за развитие на Община Русе за периода след 2021 г.

Документът предвижда съвместна дейност и в сферата на иновациите и опазването на околната среда, както и в организирането на образователни и квалификационни програми.

БАН се ангажира да информира местната администрация за научни достижения, изследвания и резултати, които имат отношение към развитието на Община Русе.

Меморандумът бе сключен за срок от 5 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Леля Василка
    А, а, а ааааа! Къде е сега мъжа ми а ? Е, БАН, нали е Доктор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари