От Русе стартира кампанията "Европа в моя регион"

1
В тази връзка градът бе посетен от Агнес Монфре ръководител на ГД „Регионална и селищна политика“ към Европейската комисия за географски регион България, Хърватска, Словения
В тази връзка градът бе посетен от Агнес Монфре ръководител на ГД „Регионална и селищна политика“ към Европейската комисия за географски регион България, Хърватска, Словения Снимка: Община Русе

Днес в Русе бе поставено началото на комуникационната инициатива "Европа в моя регион", която представя действията на Европейския съюз за регионите в цяла Европа

В тази връзка градът бе посетен от Агнес Монфре ръководител на ГД „Регионална и селищна политика“ към Европейската комисия за географски регион България, Хърватска, Словения.

„За нас е особено важно европейските политики да се водят не само между ръководствата на институциите, но да достигат реално до хората и особено до младите“, заяви Монфре.

Тя обсъди с кмета на Русе Пенчо Милков развитието на града и региона през последния програмен период.

"С екипа ми започнахме много нови проекти с директно финансиране от Европейската комисия, но бяхме натоварени и с отговорността да продължим започнатите европейски проекти от предшествениците ни“, заяви Милков. Той сподели, че промените в материалната среда са факт, но някои от проектите не са се отразили на доходите на хората, защото фирмите са избирани политически. Така Община Русе е натоварена да изплаща 4 млн. лв. финансови корекции по проектите, реализирани в предходния програмен период 2014-2020 г., като основна причина са незаконни методики за оценка на изпълнителите.

„Основен приоритет при управлението ни остава максималното отваряне на процедурите за възлагане на обществени поръчки, за да могат в тях да се включват възможно най-много участници и най-вече местните фирми“, каза Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари