Обвиниха двама турски граждани в нелегален трафик на мигранти

0
Обвинените са професионални шофьори, извършващи международни превози
Обвинените са професионални шофьори, извършващи международни превози

Обвинените са професионални шофьори, извършващи международни превози

Двама турски граждани са обвинени за нелегален трафик на мигранти, съобщават от Районна прокуратура - Стара Загора. Те бяха заловени на АМ „Тракия“ край село Плодовитово да превозват 90 чужденци в товарен автомобил.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Двамата турски граждани са професионални шофьори, извършващи международни превози. На 23 декември те навлизат в страната ни през Граничен пункт „Дунав мост“ и стигат до село Лесово, където твърдят в обясненията си, че ще „правят бизнес“. По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен познат и им предложил да оставят камиона и да се върнат на автомагистрала „Тракия", където да осъществят превоз с празен товарен автомобил до София . Според предварителна уговорка е трябвало да получат 200 евро, като пристигнат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 афганистанци, всичките мъже, като 14 от тях непълнолетни. Органите на реда са установили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно маршрута Елхово – София през последните два месеца.

Разследването по случая продължава.

В първия работен ден (28.12.2022г.) дежурен прокурор ще внесе в Районен съд - Чирпан искане за постоянно задържане на двамата турски граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари