Общината ще поеме миенето на улиците в Русе със собствена техника

1
Община Русе ще извършва сама миенето с нови почистващи автомобили, които ще закупи
Община Русе ще извършва сама миенето с нови почистващи автомобили, които ще закупи

До момента това е било ангажимент на фирма, с която има сключен договор

Това стана ясно на заседанието на комисията за атмосферния въздух, което се проведе снощи. До момента това е било ангажимент на фирма, с която има сключен договор. От администрацията признаха, че въпросната фирма не изпълнява тези задължения и затова не ѝ се заплаща. След изтичането на договора към края на месец май, общината ще извършва сама миенето с нови почистващи автомобили, които ще закупи, съобщи Русе Медиа.

Проф. Любомир Владимиров от РУ е предложил заедно със студенти и екип от университета да създадат безвъзмездно екологичен кадастър на Русе. Той ще показва кой какво гори и какви вещества се отделят в атмосферата.

Пред комисията директорът на „Топлофикация“ - Русе инж. Севдалин Желев отново е обяснил, че  в ТЕЦ-а не се горят отпадъци. Той е обяснил производствения процес и е представил инвестиционните намерения за предстоящото газифициране, което би трябвало да се случи до следващата есен. Директорът е поканил членовете на комисията да посетят на място топлоцентралата.

Такова посещение ще има и през март, само че в „Монтюпе“, сега „Линамар“. Там ще бъде показана новата пречистваща инсталация, която е поставена от предприятието, за да не се замърсява въздухът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари