Нека горенето на пластмаса започне сега!

2
Както сами виждате всичко се прави само и единствено за пари, а здравето на русенци може да бъде изхвърлено на сметището, за да бъде изгорено заедно с боклуците в новата инсталация на Топлофикация Русе
Както сами виждате всичко се прави само и единствено за пари, а здравето на русенци може да бъде изхвърлено на сметището, за да бъде изгорено заедно с боклуците в новата инсталация на Топлофикация Русе

Миналият месец "Топлофикация Русе" ЕАД внедри в експлоатация инсталация за сепариране на битови отпадъци.

От Дружеството са получили всички необходими документи и разрешения от компетентните институции и агенции. Изграждането на инсталацията е започнало през 2015 година, когато самото съоръжение е закупено от голяма китайска компания. 

С това ново съоръжение "Топлофикация Русе" ЕАД цели да намали своите разходи за въглища и да редуцира количествата отпадъци в общинското сметище. Инвестиционното намерение има за цел да произвежда и електро и топлоенергия от детайлно сепарирани боклуци, т.нар. RDF. В този тип отпадък попадат най-вече хартия и пластмаса

Благодарение на този пъклен план на Община Русе и "Топлофикация Русе" ЕАД, русенци ще дишаме още по-мръсен въздух, защото горенето на пластмаса е недопустимо в една нормална държава. И ако в бъдеще време ви замирише на бакелит, спокойно може да погледнете в посока ТЕЦ - Русе.

Както сами виждате всичко се прави само и единствено за пари, а здравето на русенци може да бъде изхвърлено на сметището, за да бъде изгорено заедно с боклуците в новата инсталация на Топлофикация Русе.

От продажните институции искат да замажат очите на русенци, че благодарение на новата инсталация за мръсен въздух, нямало да поскъпне такса "Смет".  А изгарянето на отпадъците щяло да бъде контролирано от органите, които ще следят дали са спазени всички изисквания на българското и европейско законодателство. 

Ние този филм сме го гледали много години - да дишаме отрови под контрола на РИОСВ

Всичките замърсители в Русе най-вероятно са абсолютно изрядни по документи, но запомнете, че скоро време няма да има кой да плащат тази такса "Смет" - хората напускат града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари