Община Русе забранява паркирането по улиците в ремонт

0
При нарушение от страна на водачите ще бъде търсено съдействие от ОД МВР и със структурите на КООРС ще бъде реагирано в съответната обстановка
При нарушение от страна на водачите ще бъде търсено съдействие от ОД МВР и със структурите на КООРС ще бъде реагирано в съответната обстановка

Общината няма да допуска паркиране на превозни средства или преминаване по ремонтираните участъци или тези, които са в ремонт, но не са пуснати в движение.

Повод за това станаха паркираните леки коли по недовършения участък от бул. „Придунавски“ от кръговото на бул. „Фердинанд“ до ул. „Църковна независимост“, предаде Арена Медиа.

Временната организация на движението на всеки проект се разработва от фирмата изпълнител и се съгласува сектор ПП КАТ. При нарушение от страна на водачите ще бъде търсено съдействие от ОД МВР и със структурите на КООРС ще бъде реагирано в съответната обстановка.

Съществува вариант при влошаване на климатичните условия строителството да бъде спряно в районите на големите инфраструктурни проекти, както е с кръговото на бул. „Фердинанд“, където е изпълнен предпоследният слой - биндер, и трасето ще зимува така, а на пролет ще се положи асфалтовото покритие. Тогава движението през определени незавършени участъци ще бъде пропускано.

При обилен снеговалеж и дебелина на снежната покривка, която налага разриване до бордюра, или при необходимост от извозване на сняг със заповед на кмета паркингите, включително и този на зала "Булстрад Арена" ще работят безплатно, с цел освобождаване на улиците от автомобили с цел ефективно почистване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари