Община Русе наложи санкции заради неразрешени разкопавания в града

0

Два акта за констатирани нарушения връчи Община Русе на „БТК” – ЕАД

Причината за издаването им е, че дружеството е предприело действия, свързани с разкопаване на улични и тротоарни настилки, както и засипването на изградени подземни мрежи или съоръжения, без да е уведомило писмено Община Русе. Изкопните дейности, за които не е издадена временна организация на движението (ВОБД), се намират на 6 ключови кръстовища на територията на града.

През изминалия месец служители на СЗ „КООРС“ също са санкционирали нееднократно подизпълнители на обекти на телекомуникационната компания заради нерегламентирани строително-ремонтни дейности.

При проверки на работните обекти на фирмите изпълнители по т.нар. воден цикъл служители от общинския отдел „Екология“ също са съставили актове за установяване на административни нарушения, свързани с ремонтните дейности на кръстовищата на "Ялта" и "Олимпа".

Припомняме, че преди близо месец кметът на Община Русе заяви изрично, че повече няма да разписва заповеди за временна организация на движението, докато не бъде възстановено предишното състояние на уличната и тротоарната настилка. Тогава той отправи остра критика към четирите дружества, които възлагат на фирми изпълнители строително-монтажни дейности – ВиК, „Топлофикация“, „Овергаз“ и „Енерго-Про“, и изиска от тях да бъде въведена нужната организация, маркировка и почистване при ремонтните дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Пънчи
    ..избори идат ще те преизберем..,рахат бъди.ти си нашият кмет..
  • 9
    3
    Гражданин
    Какво ни топли това.Нормалното е да не се допуска.Некадърници в общината начело със зализаният кмет.Оставка
  • 9
    2
    някой си
    КООРС ли? Закривай! Неграмотни безделници!
  • 12
    1
    Личо
    А защо е допуснато това разкопаване?! Къде са контролните органи в общината, в кабинетите на спокойствие ли? Целият център под носа ви е разкопан безобразно, възстановяването е изключително некачествено. Менчо, спиш ли или гониш адм.... те?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари