7 жилищни блока ще бъдат санирани в Русе

14
Общата стойност на проектите надхвърля 20 милиона лева
Общата стойност на проектите надхвърля 20 милиона лева Снимка: Община Русе / архив

Общата стойност на проектите надхвърля 20 милиона лева

Министерството на регионалното развитие публикува списъка с одобрените кандидати по настоящата програма за саниране на жилищни сгради в Русе. Общата стойност на проектите е 21 223 595,58лв.

Според публикуваният списък, одобрените проекти са на блоковете:

„Ела“ - 3 156 211,49 лв.,

„Явор“- 4 797 498,72 лв.,

„Тиса“ - 2 551 002,90 лв.,

„Боримечка“ - 5 113 788,30 лв.,

„Лена“ - 1 161 342,40 лв.,

„Лисец“ - 2 513 303,22 лв.,

„Ильо войвода“ - 1 930 448,55 лв.

В резервния списък за финансиране са включени 25 сгради в Русе, които имат срок до 16 януари 2024 г., за да кандидатстват по Етап 2 на програмата. Одобрените сгради ще получат до 80% безвъзмездна финансова помощ. Сдружението на собствениците следва да осигури самоучастието си в настоящата процедура чрез собствен финансов ресурс в размер на 20% от стойността на допустимите разходи.

През януари 2024 г. ще започне подписването на договорите с общините за предоставяне на средствата на одобрените за финансиране сгради, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ. От своя страна местните власти ще сключат договори с одобрените блокове. При своевременното провеждане на обществените поръчки изпълнението на предписаните за обновяване на сградите мерки ще може да започне още през строителния сезон на 2024 г. Строително-монтажните работи също трябва да се извършват при спазване на предвидените графици, тъй като срокът за изпълнение на дейности с финансиране по линия на Плана за възстановяване и устойчивост е средата на 2026 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    13
    Албена
    Пазете се от Цвъкелин Цонев. Ако ви е домоуправител, изгонете го. За чеп за бъчва не става, но краде много.
  • 10
    12
    робин худ
    При кмет безхаберник далавераджия който влезе в дирите на предния и го задмина по корупция Паркинга бугерния когато е пълен прави 50 бона ден а те взеха и на мата паркинга за 100дни 5милиона вместо да влизат в общинския бюджет отиват в часни джобове БЪЛГАРИЯ НЕ Е БЕДНА КРАДЦИТЕ СА МНОГО И ТО БЕЗНАКАЗАНИ БЕЗРОДНА ИЗМЕТ НИ УПРАВЛЯВА
  • 6
    11
    Oх 3
    Нещо не разбирам? 25 блока кандидатствдали от община Русе, за които тя е платила заем за тях от 1 милн.лева. 7/седем/ броя одобрени за 100% безвъзмездно финансиране, а за останалите 18, за които общината е платила, изготвени платени технически и енергийни паспорти.??? Как се връщат дължимите пари на общината? Или е било предизборно ?
  • 5
    10
    аз предлагам
    хората от санирани от държавата блокове да плащат двоен данък сгради!
  • 12
    9
    Фффффф
    В програта бяха приоритет дългите блокове с по 8-9 входа.Какво стана????Одобрени са входове,които имат 2 входа.Докога с тези лъжи????Ако в блока живее човек от общината и хоп одобрен!!!!Нека хората да се вдигнат!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари