Община Русе награди служещи във Военноморските сили

0
За отлично изпълнение на служебните задължения бяха отличени майор Валентин Иванов, главен старшина Живко Иванов и матрос Росен Вангелов
За отлично изпълнение на служебните задължения бяха отличени майор Валентин Иванов, главен старшина Живко Иванов и матрос Росен Вангелов Снимка: briagnews.bg

Във връзка с началото на честванията в Русе на 138-годишнината на българските военноморски сили кметът Пламен Стоилов награди трима военнослужещи с "Плакет на Русе" .

За отлично изпълнение на служебните задължения бяха отличени майор Валентин Иванов, главен старшина Живко Иванов и матрос Росен Вангелов, предаде БТА.

Кметът Пламен Стоилов припомни, че в Русе не само се създава българският военноморски флот, но се поставя началото на военноморското образование, офицерското събрание, военният флотски оркестър, хидрографските изследвания, флотския арсенал, кораборемонтната дейност и музейното морско дело на България.

Като бивш офицер от контраразузнаването Пламен Стоилов подчерта, че смята за грешка ликвидиране през 1992 г. на Дунавската флотилия и на корабите-тралчици, които са осигурявали минирането и разминирането на реката.

В програмата за честване на годишнината на ВМС в Русе днес са включени концерти на Представителния духов оркестър на ВМС, празнични военни шествия, военен ритуал по полагане на венци и цветя на Паметника на моряка и празнична заря. Тържествата за годишнината продължават следващите дни в Балчик, Бургас и Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари