Обраха новостроящ се храм в Хасково за трети път

1
За завършването на църквата са необходими средства
За завършването на църквата са необходими средства Видео: NOVA

За завършването на църквата са необходими средства

За трети път крадци обират новостроящ се храм в Хасково. Това трябва да е бъдещата най-голяма църква в града, която се изгражда и с дарения. Строителството продължава вече 26 години.

„Установихме, че са откраднати около един кубик греди, дъски и метални подпори. Всичко се купува с дарения. Дори най-малкото дарение за нас е огромно”, каза отец Никола, предава NOVA. Близо 1500 лв. е стойността на откраднатото. За една от кражбите вече има задържан.

За да бъде завършено строителството на храма, изчисленията показват, че са необходими около 2 млн. лева. „В момента разполагаме със сумата от около 145 000 лв., което е крайно недостатъчно”, добави отец Никола.

Дарения за храма се приемат на следната банкова сметка:

BG90UNCR70001522636841

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари