Нямало замърсявания на въздуха в Русе

0
РИОСВ – Русе не открива проблеми с качеството  на въздуха в Русенско
РИОСВ – Русе не открива проблеми с качеството на въздуха в Русенско Снимка: Дарик / Архив

Данните, постъпващи от системите за непрекъснат мониторинг на  атмосферния въздух (КАВ) в Русе не показват влошаване на качеството му през периода  октомври 2015 – юли 2016 г.

Във връзка с постъпващите от началото на годината сигнали от жители на Русе за неприятни миризми,  директорът на РИОСВРусе възложи изготвянето на доклад на експерти на екоинспекцията, обобщаващ данните за КАВ, съпоставени  с метеорологичните условия и характера на подаваните сигнали за период от десет месеца.

Изследвани са сигналите за миризми по брой, честота и сезонност с цел да се направят конкретни изводи за възможни замърсители. През есента и зимата са регистрирани сигнали, които се характеризират с локален характер, а не с промишлен. През отоплителния сезон се използват нерегламентирано всякакви отпадъци в домакинствата. През този период фоновите нива са по-високи, а сигналите по-малко, в сравнение с летния период, където фоновите нива са по-ниски, а сигналите зачестяват.

Докладът, както и данните от системите за непрекъснат мониторинг на атмосферния въздух АИС „Възраждане” и „Здравец-Изток” са публикувани на интернет страницата на РИОСВ-Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари