Росица Карамфилова: Няма установени замърсявания от "Брикетна фабрика" - Русе

2
През последните 5 години на място на работната площадка са извършени 7 извънредни проверки и не е констатирано замърсяване
През последните 5 години на място на работната площадка са извършени 7 извънредни проверки и не е констатирано замърсяване Снимка: Терм и Ко

През последните 5 години на място на работната площадка са извършени 7 извънредни проверки и не е констатирано замърсяване

"В периода на действие на Брикетната фабрика в Русе с основна дейност - брикетиране на въглища, до 2016 година, не са постъпвали сигнали за замърсяване на въздуха". Това заявява служебният екологичен министър Росица Карамфилова в отговор на депутатски въпрос, предаде БГНЕС.

Карамфилова уточнява, че през последните 5 години, на място на работната площадка са извършени 7 извънредни проверки по постъпили сигнали, свързани с дейността на дружеството, при които не е констатирано замърсяване на въздуха и на уличното платно, нито разпространение на прах извън работната площадка.

РИОСВ - Русе извършва постоянен контрол за качеството на атмосферния въздух в град Русе, с осъществяване на текущ контрол на емитерите с планови проверки за съответствие с поставените изисквания в екологичното законодателство и издадените индивидуални административни актове, а при постъпили сигнали за замърсяване на въздуха, приоритетно се извършват и извънредни проверки.

От МОСВ уверяват, че РИОСВ - Русе ще продължи да осъществява текущ и извънреден контрол на обектите, разположени на контролираната от инспекцията територия, включително необходимите замервания на качеството на атмосферния въздух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До едно
    Ще загубиш баса. Справка, живущите в региона.
  • 0
    2
    Xtra
    Заслужава да и преместят офиса в съседната сграда.
  • 1
    1
    Георги
    На бас, че депутатът задал въпроса е Иван Белчев, подтикнат от политическия си приятел Светлозар Станчев (производител на сандвич панели с база в съседство и отявлен привърженик на ДБ). Отново натискаме личния си интерес, защото от брикетената фабрика се оплакват само Станчев и малка клика около него.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари