Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Няма как да опиша миризмата в МБАЛ - Русе, вонята е ужасна!

3

Здравейте, гледах предаването Събуди се па НОВА ТВ, сутринта на 31.01.2016г. и не можах да се сдържа да не споделя и моите преживявания там!

Гледайки репортажа за Детско отделение в гр. Русе си припомних моето посещение там преди 3 месеца, което беше абсолютно същото. Искам да кажа, че лежах там с моето дете, първо в отделението за деца от 0 до 2 години, поради липса на места. Детето ми е с алергия и спахме на мухлясал дюшек и чаршафи!!! След като се освободи място ни преместиха в отделението от 14 до 17 г., въпреки, че детето ми е на 6 години и понеже ни приеха в събота сутринта ни казаха да си вземем мухлясалият чаршаф, възглавницата и одеялото, защото нямат други. Санитарката ми каза точно "Кьорав чаршаф нямам". Та си ги взехме и отиваме в още по - мизерна стая, да не говорим за тоалетната. 

За това, че аз няма къде да се изкъпя добре, че не ми се полага храна и топло добре, но за детето просто е недопустимо.

Студена стая, абсолютно никакво отопление,  старо легло с амортизирани пружини на мухлясалия чаршаф, без БАНЯ и топла вода, мивката в стаята под всякаква критика, един единствен път дойде чистачката да почисти само пода, мивката си стоеше мръсна, в понеделник преди визитация! През другите дни само кофата се изхвърляше.

Сега за тоалетната, прилагам снимките, няма как да опиша миризмата, то просто трябва да си поемеш дълбоко дъх преди да влезеш, колкото се може по-бързо приключваш, защото вонята е ужасна! Изгнилите вратите не се заключват и на двете тоалетни! Три дена не сме се къпали с детето ми и искам да кажа нещо много важно, когато видях условията още в първия ден исках да си тръгна и на визитацията, казах че искам да си тръгнем с детето, т.к. може да се разболеем там и докторката ми каза, че трябва да платя 420 лв. за престоя си.

Каза ми,  че болницата си иска парите без значение дали от мен или от здравната каса. 

Аз ходя със семейството си в 3 звезди хотел на морето за 4 дена ол инклузив за тези пари, а те ми ги искаха за една нощувка в студ, мухал в стаята, миризливки по възглавницата, храната е под всякаква критика, мизерна мивка и чак не искам да си спомням разбирате ли!

За храната искам само да кажа, че видях един отвратителен кренвирш в някаква чаша и ориз, който не се отлепяше от черпака на санитарката.

Повече не мога да кажа за храната т.к. ни носеха. Това което видях ми беше достатъчно. 

Не вярвам да се променят нещата, от години е така положението! Съгласна съм, че няма пари, то никога няма, но това са нашите деца и смятам, че трябва поне на тях да подсигурим елементарни условия. 

Пожелавам на всички здраве! Никога да не се налага да се влиза в Детско отделение!

Автор: Любица Славова
(Автор: Любица Славова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари