Няма да говоря преди номинацията ми да стане факт

0
От думите й не се разбра дали тя очаква проблем с номинацията
От думите й не се разбра дали тя очаква проблем с номинацията

Вицепремиерът Меглена Кунева, предложена от реформаторския блок за нов министър на образованието, отказа категорично да коментира темата до официалната й номинация.

"Няма да говоря преди номинацията ми за министър на образованието да стане факт. Аз имам надежда да се изясни въпросът с премиера. Имам среща с министър-председателят", коментира Кунева в интервю за БНР. От думите й не се разбра дали тя очаква проблем с номинацията.

"Ще информирам премиера разбира се за антикорупционния закон и ако има воля в тази посока и желание, ще вървим напред, но в този момент нищо повече не мога да кажа”, заяви още Кунева. Вицепремиерът посочи, че срещата с премиера предстои в най-скоро време, но няма да е в рамките на днешния ден и зависи от графика на Борисов.

Кунева коментира и заключенията в острия мониторингов доклад на ЕК за правосъдие и вътрешен ред. Вицепремиерът счита за най-притеснителна явната констатация за липсата на воля за борба срещу корупцията.

"Оттук нататък с добри закони нещата могат да се променят към по-добро и с много открито признаване защо някои неща не са се случили, имам предвид законът за антикорупцията. Само със заклинания от типа „Махнете ни механизма” това няма да стане. Просто трябва да направим така, че да има рязък успех в борбата с корупцията, в съдебната система и във вътрешния ред”, заключи Кунева.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари