Някой умишлено създава паника за цената на горивото в България

1
Бензиностанциите са пълни с коли, опитващи да заредят, в социалните мрежи вървят безумни слухове
Бензиностанциите са пълни с коли, опитващи да заредят, в социалните мрежи вървят безумни слухове Снимка: Novini.bg

Бензиностанциите са пълни с коли, опитващи да заредят, в социалните мрежи вървят безумни слухове

Някой в България опитва сериозно да спекулира с цената на горивата по бензиностанциите и в резултат от цялата страна се появяват снимки на огромни опашки от автомобили по бензиноколонките.

Днес на много места цената на бензин и дизел премина 3 лв. за литър, а в социалните мрежи вървят слухове, че утре щяло да се стигне до 4 лв. за литър - безумно твърдение.

В мръсната кампания се включиха и политически партии - ГЕРБ, които започнаха да качват снимки на опашките и да пишат - "Продължаваме промяната", пише Клуб Z.

 

Клуб Z се свърза с енергийния експерт Васко Начев с въпрос какво се случва в момента.

"Това е пълно безумие и някой умишлено го прави. Защо се прави е повече от ясно", обясни ни той.

И продължи - днес пазарите затвориха на цена от 111 долара за барел, което "показа в прав текст, че няма да се поддадат на агресивната политика на Русия", продължи той.

Дори това, което виждаме в момента по бензиностанциите - над 3 лв. за литър гориво, е чиста спекулация.

"Реалната цена в момента е 2,75 лв. Вече е започнала спекулата и КЗК спи. Това е недопустимо", заяви пред нас експертът.

КЗК - орган, който отдавна не работи адекватно, продължава да не казва нищо и продължава да не намира картел на пазара на горива у нас.

И още нещо - Васко Начев обръща внимание на времето, по което спекулативната атака се случва - вечерта преди почивен ден, така че да може да не се осъществи бърза реакция от властите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    darkaveng
    Пазарите, казваш! А къде е реалното гориво? Във фючърсите или в складовете? То и газ има, ама на, мина у любимата на някой "умници" Европа 2000 евро / 1000 m3!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари