НСИ ни пита здрави ли сме

0
Това ще стане по време на националното преброяване
Това ще стане по време на националното преброяване

Въпросите за преброяването на населението са консервативни и повтарят предишните преброявания.

Новите въпроси са за нещо новопоявило се, като например какво е здравето на хората и самооценка на хората за здравето си. Преброяването е задължително, съгласно Закона за преброяването.

Това заяви председателят на Националния статистически институт (НСИ) Сергей Цветарски в сутрешния блок на БНТ.

Ако хората не се преброят глобата е 160 лева.

Електронното самопреброяване започва на 7 септември. НСИ разчита на това колкото се може повече хора да се преброят електронно поради факта, че е най-безопасното и сигурното преброяване. Електронното преброяване е максимално улеснено и осигурява по-бързи резултати. 

Когато хората приключат със самопреброяваенто, се генерира един самостоятелен код, че всичко се преминало изрядно и след това преброителите събират кодовете. До 17 септември продължава самоелектронното преброяване и след това продължава по стандартния начин.

НСИ питат за някои лични данни, но те не се съхраняват, а само се преброяват и остават в интернет пространството. Към момента са ангажирани около 27 000 души, от които над 20 000 са преброители, а останалите са контрольори. Всички са инструктирани как да спазват мерките, определено разстояние и е осигурена възможността на всички, които желаят да се ваксинират. В София има недостиг на преброители, а причината за това най-вероятно е в заплащането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари