Ново попълнение в Дунав

0
Сонер Хюсеин се връща в отбора, след като беше преотстъпен на Локомотив Русе през лятото
Сонер Хюсеин се връща в отбора, след като беше преотстъпен на Локомотив Русе през лятото

Бившият юноша на „Дунав” Сонер Хюсеин, който това лято подписа с отбора, но бе преотстъпен да се обиграва в „Локомотив” Русе, ще бъде първото ново попълненне в тима на Малин Орачев, като ще пътува с отбора за Анталия и ще получи възможност за изява в контролите, пише 24 часа.

19-годишният талант, който играе на поста централен нападател, стана голмайстор през есента на другия тим от Русе. Хюсеин дебютира за „Дунав” миналото лято в контролата срещу „Берое” и дори вкара гол насред Стара Загора, но в конкуренцията на Мирослав Будинов и Димитър Георгиев, наставникът Веселин Великов предпочете да му даде време да натрупа опит и самочувствие в третия ешалон. Сега, според думите на треньора на „Локо” Рс Ивайло Кирилов, Сонер Хюсеин е вече готов да се бори за място в атаката на „Дунав”. Миналия сезон, Сонер отбеляза близо половината от попаденията за 19-годишните юноши на „Дунав“, като се отчете с 18 гола. Той играе еднакво добре и с двата крака, като демонстрира и отлично пласиране и игра с глава при центрирания пред противниковата врата. Сред любимците му са Тим Кейхил и Фернандо Торес.

Русенци очакват и десен халф-бег от българското първенство, като чакат още и централен защитник и нападател. Към отбора ще се присъединят и няколко чужденци, които играят на поста халф и вероятно ще бъдат изпробвани от Орачев на подготовката в Анталия.

Дунав” ще изиграе първата си контрола на 18 януари в Дряново с „Ботев” Гълъбово. На 20 януари русенци летят за лагера в Анталия, където на 22 срещат за контрола австрийския отбор „Сенкт Пьолтен”, на 25 – „Кайсар” на Стойчо Младенов, на 27 януари – „Черноморец” Одеса. Желанието на Орачев да налага нов стил в отбора води до повече контролни срещи, уточни Ивайло Петков. На 31 януари „Дунав” ще срещне „Криля Советов”, на 3 февруари играе с „Шинник”, прибира се на 4 февруари в България. Последните си две контроли преди първенството русенци ще изиграят на 7 февруари с „Несебър” и на 10 с втория отбор на „Лудогорец”, и двата в Разград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари