Новият кмет на Варна е с русенско потекло

13
Благомир Коцев е син на Рубин Коцев, известен в Русе като "Бижуто"
Благомир Коцев е син на Рубин Коцев, известен в Русе като "Бижуто" Снимка: Facebook

Благомир Коцев е син на Рубин Коцев, известен в Русе като "Бижуто"

45-годишният Благомир Коцев от ПП-ДП, който победи на балотажа кандидата на ГЕРБ Портних и сяда в кметския стол в морската ни столица, е с русенско потекло, научаваме от Бряг. Баща му Рубин Бисеров Коцев е русенец и е завършил Английската гимназия "Гео Милев" през 1973 година. В ученическите си години, заради екзотичните си имена днешният крупен коробособственик във Варна е бил известен с прозвището "Бижуто", припомнят си днес негови съученици.

През 2004 година известния предприемач Рубин Коцев бе похитен от неизвестни лица, които поискаха откуп за освобождаването му. Сагата продължава 10 дни, а основен преговарящ за освобождаването на своя баща е самият Благомир, който в този момент е едва на 25 години. Със случая са ангажирани полицаи от цялата страна и за щастие, всичко завършва благополучно. За освобождаването на заложника семейството му е платило 500 000 лв, призна неотдавна в телевизионно интервю самият Благомир Коцев.

Новоизбраният кмет на третия град в България също е завършил езикова гимназия, но във Варна. След това е учил в престижни западни университети - Американския университет във Вашингтон и лондонския Сити Юнивърсити, от където има магистърска степен степен по корабоплаване, търговия и финанси. След дипломирането си се завръща в България и повече от 10 години управлява семейната шипинг компания „Ахилеос“.

Благомир Коцев е бил областен управител на Варна. А според Уикипедия, през тази година му се е родил син Никола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Факт
    Нищо не е завършил и нищо не е управлявал
  • 6
    4
    До 2
    Ееее,от към путки го докарахте,браво,браво....
  • 10
    3
    Русенец
    Баща му "Бижуто" е стар и изпечен тарикат, мошеник от времената на Магурата още, така, че не вярвам сина му да пада по-долу, като се има предвид от коя партия е изидигнат на Асен Пеераса и Киро Про100тото и подкрепен от мутрите от ТИМ ....
  • -1
    2
    до 1
    На нас не ни трябвят пп-путките и дб-дебилите, затова хората си избраха друга партия.
  • 26
    1
    Ех
    Що не дойде това момче да стане кмет в Русе! А при нас само дребни душици са кметове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари