Новият директор на „Жилфонд“ в Русе е подложен на системен тормоз

17
Към Иван Гецов са били отправяни и заплахи
Към Иван Гецов са били отправяни и заплахи Видео: Русе Медиа

Новият директор на ОП „Управление на общинските имоти“ Иван Гецов е бил подложен на системен психологически тормоз.

Това съобщиха на пресконференция кметът Пенчо Милков и ресорният зам.-кмет Златомира Стефанова. Към Гецов са били отправяни и заплахи, за което той е пуснал сигнал в прокуратурата.

Още от самото начало на мандата имахме много сигнали за неправилни практики в бившия „Жилфонд“. Започнахме проверки, като бе назначен и нов директор в лицето на Иван Гецов. Заради установени нарушения от комисията за жилищата, в която влизат представители на общината и общински съветници, имаше наематели, които бяха отстранени. Въпреки атаките към Иван Гецов, това няма да спре нито нас, нито него, тъй като общинските жилища са за нуждаещите си“, коментира Златомира Стефанова, предава Русе Медиа.

Кметът Пенчо Милков определи Иван Гецов като много корав мъж, който като бивш служител на реда може да се справи. По време на проверките е било установено, че има много хора, които нямат вече право да пребивават в общинско жилище. Последвали са и заплахите към новия шеф. „Това са хора, които смятат, че тези жилища са им бащиния“, заяви Милков.

Сред случаите на отстранени наематели има хора, които живеят в чужбина, както и такива, които са в сгради, отписани от жилищния фонд. Общо 24 души вече не ползват общински жилища след две заседания на комисията.

Наред с проблема около общинските жилища Златомира Стефанова коментира и ситуацията с туризма, който е сред най-засегнатите от кризата с КОВИД-19. Общината чрез звеното си за туризъм рекламира Русе като дестинация в социалните мрежи и канала в Ютюб. Програма „Туризъм“ временно е замразена, тъй като се финансира от туристическия данък, а от началото на годината до края на май са събрани едва 25 000 лв.

Трябва да започнем да мислим за Русе като за дестинация, ОП „Русе арт“ да се ориентира към туризма в дейността си. Ще отворим още един информационен туристически център на кея, където е вратата към Русе. Ще направим там мястото по-достъпно чрез паркоместа и обществени тоалетни. Работим с туроператорите от България и Румъния, но стандартният туризъм с организирани групи трудно ще се възстанови“, каза Златомира Стефанова. Проучват се и вариантите за изработване на автентичен сувенир от Русе, който да се прави от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари