Нови правила за годишния технически преглед на колата

1
Пунктовете трябва да осигурят свързаност на димомерите, спирачните стендове и газ анализаторите
Пунктовете трябва да осигурят свързаност на димомерите, спирачните стендове и газ анализаторите

Пунктовете трябва да осигурят свързаност на димомерите, спирачните стендове и газ анализаторите

Държавата прекратява възможностите за манипулиране на данните от техническите прегледи. От следващата година пунктовете ще трябва да отговорят на нови изисквания, които да намалят възможностите за намеса в отчетените данни. Това ще стане възможно, защото всички данни ще се отчитат в реално време, предава NOVA.

Техническите пунктове трябва да осигурят свързаност на димомерите, спирачни стендове и газ анализаторите с информационната система на ИА "Автомобилна администрация". Това трябва да се случи най-късно до средата на следващата година, посочват от агенцията. Целта е да се ограничат възможностите за промяна на данните от измерванията.

До момента около 200 пункта от 1100 в страната отговарят на новите изисквания. Друга промяна в нормативната наредба дава възможност на "Автомобилна администрация" да събира техническа информация от автопроизводителите, която се предоставя и на пунктовете за годишни прегледи, за да се проверяват и сравняват параметрите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    1
    Куй туй
    Преглед на лек автомобил не нужно да се прави всяка година. Веднъж на две или пет години. Това сега е отбий номер и чист рекет. Не помага особенно за безопасността.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари