Нови мерки за борба с корупцията в КАТ

0
Полицаите не знаеха, че ние гледаме записите. Три месеца ги наблюдавахме
Полицаите не знаеха, че ние гледаме записите. Три месеца ги наблюдавахме Видео: bTV

Нови мерки за борба с корупцията в системата на КАТ въвежда Министерството на вътрешните работи.

Засега най-използваният и ефективен начин за видеонаблюдение на световно ниво остава т.нар. „боди камера” – камера закрепена на тялото на проверяващия, предава BTV.

Само преди няколко години МВР въведе първите камери за наблюдение по пътищата у нас.

„Полицаите не знаеха, че ние гледаме записите. Три месеца ги наблюдавахме. След това от 2015 г. това, което видяхме, предприехме дисциплинарни мерки – информирахме техните началници за нарушения. За една година бяха наказани 580 от 1000 личен състав, някои по два пъти”, казва Румен Ганев.

Директорът на вътрешна сигурност в МВР не крие, че положителните резултати се задържат до три години, а някои от служителите на КАТ напускат веднага. Затова вече се обсъжда въвеждането и у нас на т.нар. боди камера на тялото на всеки пътен полицай.

„Не е целта ние да ги хванем и те да са в контролирана среда, а заедно с тях да изградим процедури, по които да минимизираме риска и да бъде в тяхна защита”, пояснява Ганев.

Никой от системата не крие, че има голяма опасност и сега част от полицаите да напуснат. Затова паралелно ще се въведат още няколко мерки за контрол, а автомобилните регистрации ще излязат от системата на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Майка сварва сина си с голо момиче в коридора:
- Аууу... Защо бе, мами, защо бос на цимента?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари