Новата седмица започва мрачна и студена

0
Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°
Максималните температури ще бъдат между 4° и 9° Снимка: Дарик / Архив

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е умерен.

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°.

Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде за Агенция „Фокус”.

Утре над по-голямата част от страната облачността отново ще се увеличи и ще е значителна, без валежи. Вятърът ще отслабне още и ще е слаб до умерен от северозапад, в Източна България от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

И по Черноморието вятърът ще отслабне и ще е до умерен от север-североизток. Облачността ще се увеличава, но валежи не се очакват. Максимални температури на въздуха: 7-9°. Температурата на морската вода е 14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне и ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Във вторник и сряда ще има разкъсана облачност, на места и до предимно слънчево. Ще бъде сравнително студено за средата на ноември; минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните в по-голямата част от страната между 3° и 8°. Вятърът ще стихне и на места в низините и котловините сутрин ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.

В четвъртък в планинските райони ще бъде слънчево, ще започне затопляне. В равнинната част от страната на много места ще има трайна мъгла или ниска слоеста облачност, там и дневните температури ще остават по-ниски.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари