Чака ни още седмица студ

0
Времето за следващата седмица – облаци, валежи и минусови температури
Времето за следващата седмица – облаци, валежи и минусови температури Снимка: БГНЕС

Жълт код за ниски температури е обявен за 21 области на страната днес.

Предупреждението е в сила за Видинска, Врачанска, Монтанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, София-град, София-област, Кюстендилска, Пернишка, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Хасковска, Ямболска области. В тези райони ще бъде студено, с ниски минимални температури. В повечето райони и максималните ще останат отрицателни.

Последният ден на тази седмица ще остане без валежи и с почти тихо време. През деня над Източна България ще бъде предимно облачно, над Западна - с повече слънчеви часове, но преди обяд на много места в равините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

В понеделник ще е облачно, но не се очакват валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 6 и 5 градуса над нулата, за София максималната температура ще бъде около минус 2 градуса, пише БГНЕС

Във вторник отново започват валежи. От юг ще завали първоначално дъжд, а в планините сняг, като през нощта срещу сряда с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Сутрешните температури във вторник ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а дневните между минус 3 и 6 градуса над нулата. Като отрицателни ще бъдат дневните температури в Северна и част от Западна България, а положителни в Южна и Източна България.

В сряда валежите навсякъде ще са от сняг и ще продължат през целия ден, като по-интензивни се очаква да бъдат в Северна и Централна България.

В четвъртък снегът спира, дори ще се изясни, но сутрешните температури ще бъдат между минус 10 и минус 6 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса. В петък съществена промяна във времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, с по-ниски сутрешни температури, особено в Северна и Централна България. На места там живакът в термометрите ще падне до минус 13 - минус 14 градуса.

В събота и неделя се очакват минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 3 и 2 градуса над нулата. Ще бъде и предимно слънчево.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари