Нова схема за измама остави пенсионер без пари за хляб

0
„Отчаян съм от живота”, споделя 85-годишният Йордан Бонев
„Отчаян съм от живота”, споделя 85-годишният Йордан Бонев Видео: bTV

 

Нагъл измамник взе половината пенсия на възрастен мъж в София.

Новата схема е "Касиерката Ви е дала по-малко пари", полицията още не е арестувала престъплника

Мъж от Горна баня стана жертва на нова схема за измами – взеха му пенсията под претекст, че касиерката му е дала по-малко пари. Възрастният човек остана без пари дори за хляб. От полицията все още не са арестували измамника, алармира bTV.

Отчаян съм от живота”, споделя 85-годишният Йордан Бонев. Работил цял живот, живял честно и достойно. Упреква не друг, а себе си, че е оставил да го измамят. Станало в началото на януари, когато взел пенсията си от пощата. Било малко след 10 сутринта, когато се прибрал с колата. 

Паркирах и още не съм слязъл от колата, някаква кола спря тук, и вика: Абе, грешка е станала, касиерката ти е дала по-малко”. „Аз му казах „Всичко е точно”, разказва мъжът.

Измамникът обаче упорствал. Затова мъжът отново започнал да прехвърля банкнотите: „И той вика „Как броиш толкова бавно, бе, касиерката ме чака, през това време инкасатора пристига… аз врата ли да отварям, на него ли да обърнем внимание… Взе ги почна да брои… и ми подава от парите, видях, че не са всичките, запали колата и изчезна”.

Измамникът си тръгнал с 240 лева, повече от половината пенсия – преди мъжът да си плати тока и да покрие заем.

Мъжът подава жалба в полицията, но никой повече не го е търсил. Негов познат започва частно разследване. Оказва се, че камери са заснели колата на измамника.  Потърсихме коментар от Шесто районно докъде е стигнало разследването. От пресцентъра ни отговори, че работят активно по случая, проверяват криминалния контингент в района, но арестувани няма. 

А възрастния мъж брои дните до следващата пенсия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари