Заподозреният за кражбата на пенсията на възрастен мъж е с 8 присъди

0
Проявих известна наивност, признава си дядо Иван
Проявих известна наивност, признава си дядо Иван Видео: bTV

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение за измама, извършена в условията на опасен рецидив

Заподозреният за скандалния грабеж на възрастен мъж в София е с 8 присъди за подобни деяния. Както вчера съобщихме, неизвестен избяга с пенсията на мъжа, малко след като той я получил в пощенски клон.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение за измама, извършена в условията на опасен рецидив.

89-годишният пенсионер Иван Дечев е настигнат от автомобил на метри от пощенската станция, от която излязъл.

Той се представи за касиер. Главен касиер на 1111 пощенски клон. Убедителен. Те тези хора имат своя начин да влияят на хората“, каза пред bTV Иван Дечев.

По думите на възрастния мъж, шофьорът поискал да преброи пенсията му под претекст, че не му била дадена точната сума. След като взел част от нея, избягал.

Според мен това е чиста психология - когато получиш, можеш да не погледнеш, първо, дали е цялата сума, защото получаваш някакви пари. Второ, може да те мотивира да не сигнализираш съответните органи. Но държа да кажа, че сумата, която е взета, е по-голяма от тази, която е върната“, съобщи началникът на отдел "Разследване" в СДВР Стойно Цветков.

Нищо не ме изненада, защото това е нещо обикновено в днешните дни. Телевизиите съобщават за измамени възрастни хора от ало измамници. Върви човек по улиците, не знае какъв човек ще срещне и с кого има вземане-даване“, допълни Иван Дечев.

Заподозреният е задържан още вчера.

Осъждан е 8 пъти за подобен тип деяния. За престъпления против собствеността и, доколкото имам информация, в началото на тази година е излязъл от затвора“, поясни Стойно Цветков

Аз отдавна съм простил. Не мога да издребнея за някаква сума или пък да сляза на неговото равнище в мислите си“, каза още Иван Дечев.

Десетки хора в социалните мрежи се организират да помогнат с пари на Иван Дечев.

Благодаря. Не ща помощ от никого. Хората да бъдат внимателни при общуването с другите, защото живеем във вълче време“, допълни Иван Дечев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари