Задържаха измамника, взел пенсията на 89-годишен столичанин

0
От МВР се похвалиха, че за броени часове столични криминалисти са задържали 60-годишния рецидивист
От МВР се похвалиха, че за броени часове столични криминалисти са задържали 60-годишния рецидивист

От МВР се похвалиха, че за броени часове столичните криминалисти са задържали 60-годишния рецидивист 

За броени часове столични криминалисти задържаха 60-годишен мъж, взел парите на пенсионер в София, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Сигнал за престъпното деяние е подаден в полицията вчера около 12.00 часа от 89-годишен мъж. Пред служителите на реда човекът разказал, че същия ден, след като взел пенсията си от пощенски клон и тръгнал към дома си, до него спрял лек автомобил. Водачът заговорил жертвата си, убедил го, че е възможно касиерката в пощенския клон да е допуснала грешка, предложил да преброи отново дадената сума. Малко по-късно възрастният човек установил, че непознатият му е върнал по-малко пари от получените в пощенския клон и потърсил помощ в полицията.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия, само за броени часове, служители на столичното Първо РУ установили и задържали извършителя на измамата – мъж на 60 години, многократно осъждан за измами.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение, а мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари