Нов завод отвори врати в Индустриалния парк на Русе

0

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов посети най-новия завод в Индустриалния парк – „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД. Русенският градоначалник бе придружен от зам.-кметовете Даниела Шилкова, Свилен Иванов, Димитър Наков и от главния архитект на Община Русе Живка Бучуковска.

Двамата изпълнителни директори на завода Томаш Йиндра и д-р Христо Христов показаха на гостите модерното предприятие и ги запознаха отблизо с производството, в което засега участват повече дами.

ВИТТЕ Аутомотив“ планира плавно да увеличи серийното си производство на различни продукти от автомобилостроенето, сред които са ключалки за капаци, размерни компенсатори и заключващи комплекти и аксесоари ВИТОЛ.

Фирмата „ВИТТЕ Аутомотив България“ в Русе е основана през 2008-а година като завод за сглобяване и разработване. Към момента повече от 300 служители произвеждат продукти на ВИТТЕ. Заводът в Русе е също така важна връзка с пазарите в югоизточна Европа, обясни Томаш Йиндра по време на срещата. Д-р Христов припомни, че още от 1899 година фирмата се отличава с иновативни и креативни решения в областта на заключващата техника и благодарение на това се е превърнала във влиятелна световна компания.

Кметът Пламен Стоилов от своя страна коментира, че благодарение на инвестиции като тази на „ВИТТЕ Аутомотив“ и успешно реализираният проект на компанията, се доказва, че Русе има потенциал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари