„ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ представи плановете си за развитие в Русе на среща с кмета Пенчо Милков

4

Компанията има намерение да работи с местни доставчици

Напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ (част от глобалната австрийска компания Gebauer&Griller Group) в Русе беше представен на среща между ръководството на компанията и кмета Пенчо Милков. Тя се състоя в новооткрития офис на дружеството в центъра на града, а на нея присъстваха зам.-кметът Златомира Стефанова, Дан-Калин Ботеан – регионален директор за Източна Европа, Григоре-Дан Тагореан – генерален мениджър и Стела Лечева – мениджър „Човешки ресурси“.

По думите на регионалния директор за Източна Европа Дан-Калин Ботеан изграждането на завода върви по план и трябва да завърши през месец март т. г. „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ има намерение да работи с местни доставчици в много направления и вече получава първите предложения за осъществяване на контакти и установяване на договорни отношения. На срещата стана ясно, че компанията е започнала да набира и първите си служители, като планира постепенно увеличаване на персонала до началото на серийното производство през 2025 година.

За община Русе това е много важна инвестиция на световен бранд, доказал през годините качеството на своите продукти за реномирани европейски производители на автомобили. Името на града ни стъпва още по-уверено на индустриалната карта на България с инвестиции като тази на GG Group. За мен и за русенци е от изключително значение, че автоматизираните производствени мощности за изработка на високоволтови кабели са екологично чисти и са съобразени с всички нормативни изисквания, свързани с опазването на околната среда“, заяви кметът Пенчо Милков.

По думите на Дан-Калин Ботеан Русе се отличава с благоприятното си географско местоположение в непосредствена близост до румънската граница, както и притежава значителен потенциал за бъдещи разширения. Според него инвестицията на Gebauer&Griller Group в размер на близо 60 милиона лева е дългосрочна, като за това решение е отчетена и инфраструктурната свързаност на региона по суша и вода.

Изграждането на солидна основа за дългосрочни взаимноизгодни отношения с местната власт и бизнес е сред приоритетите на компанията и от дружеството декларират готовност да допринесат за развитието на града и региона.

Потенциални възможности за работа с местни доставчици могат да бъдат комуникирани посредством и-мейла на дружеството: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мдаааааа
    Съпругата на арабчето е голямо К_ве. Тази с бялият костюм, черните официални обувки и дневните менструални превръзки с крилца, нали му е съпругата? С вазелин ли каква беше там?
  • 5
    1
    SB
    Ами Пенчо откъде ще им намира РОБИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари