ATN започва дейността си в Русе през месец август

0
Представители на германската кампания се срещнаха с кмета на Русе
Представители на германската кампания се срещнаха с кмета на Русе Снимка: Община Русе

Представители на германската кампания се срещнаха с кмета на Русе

Германската високотехнологична международна компания АТN започва дейността си през август край Русе. Това стана ясно от срещата на кмета Пенчо Милков, зам.-кмета Златомира Стефанова, управителя на компанията Мартин Хойцел и техническия ръководител за България Сава Джанфезов.

Това е още една възможност за Русе - не само за тези, които ще имат шанса да работят при по-добри условия и заплащане, но и за цялата ни общност, която ще може да развие знания и капацитет за тази високотехнологична дейност“, заяви кметът.

Като основни предимства на Русе и региона Пенчо Милков изтъкна отличната подготовка на технически и инженерни кадри в Русенския университет, възможността за разкриване на дуални паралелки в средното образование, както и масовото въвеждане на безплатни часове по роботика и софтуерно кодиране за учениците от трети клас в общинските училища.

Компанията ATN е с многостранна дейност, фокусирана върху иновативни инженерни решения и изработка на машини за производствената индустрия. Работата е високо автоматизирана и съобразена с изискванията за чистота на въздуха.

Компанията вече разполага със собствена производствена база в близост до град Мартен. За първата фаза на проекта българският екип ще премине специализирано обучение. В перспектива, подобно на другите филиали на компанията, служителите ще се увеличават, за да започне и същинската изработка на роботизираните машини в България.

Германската компания ATN е основана през 1999 г. и стартира своята дейност като семейно ориентиран бизнес. Сред клиентите ѝ са известни производители на автомобили като Volkswagen, Mercedes, BMW и Porsche, както и доставчици на медицинска техника, възобновяема енергия и представители на строителната индустрия.

АТN развива дейността си в САЩ, Бразилия, Китай, Испания и Южна Африка, превръщайки се международен лидер, който участва дейно в местните икономики.

Повече информация относно възможностите за кариера в компанията може да получите на dzhanfezov.sawa@atngmbh.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Пенчо комара
    Добре, че е Пенчо, иначе грам инвеститори няма да привлечем. Браво Пенчо. Обичам те. Снощи ми беше много хубаво. #пен40г0лапа#
  • 17
    2
    Бай Маню
    Всички "инвеститори" идват, защото в района се предлагат заплати от по 400-500 еврА... Никой не го е*е за "отлично" подготвените инжИнерини...
  • 2
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС=БКП
    Немците как го гледат този либийски внук на масов убиец с насмешка и снизходителност! Целият Свят е разбрал, че Бенчо Микрофона е най-слабия кмет в историята на Русе и си отива кумунярския некадърник! Гласувайте за следващия червен кхмер, русенци.... пардон делиормански резаци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари