Нов проблем за камионите на Дунав мост

1
Превозвачи искат коридор за камионите с опасни товари
Превозвачи искат коридор за камионите с опасни товари Видео: NOVA

Превозвачи искат коридор за камионите с опасни товари

Отново недоволство на превозвачи. Представители на транспортния бранш от страната казват, че търпят загуби заради бавното преминаване през граничния пункт „Дунав мост” при Русе. Опашки от камиони по пътя около границата с Румъния няма, тъй като тировете изчакват на буферен паркинг. Но се е появил друг проблем - на едно място са събрани товарни автомобили, включително такива, превозващи опасни товари.

При организацията на буферния паркинг не е взето под внимание вкарването на тирове с оранжеви табели, което е обозначението на превозните средства, превозващи така наречените опасни товари. Това са биологични отпадъци, химикали, взривни материали. При най-малката искра на паркинга може да последва възпламеняване и да се нанесат огромни щети”. Това заяви един от превозвачите, предава NOVA.

Негов колега посочи, че именно за тези товари трябва да се направи специален коридор, който да ги пропуска с предимство. „Трябва да се увеличи персоналът на ГКПП-то. Трябва да има и специален евро коридор за шофьори от България и Румъния, както и за други водачи от ЕС. Трябва да функционират всички трасета на пункта, а не както е сега – само един кантар за камиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    До 3-ти коментар
    Вероятно си собственик на камион и като такъв ако е така сам признаваш че места за категория С+Е колкото си щеш.Замисли се защо е така след като според теб е привлекателно и искаш да си част от "абитата". Вземай котлона и скачай на големите пари да видиш как е.Ме то е виновна Усрайна ,а мърлявото управление на пътищата,КПП - граничен контрол,комуникации и чорандела."Дунав Мост" е изкарал пари за още един мост най малко и се е изплатил.Виж на какво деридже е.Много хора се оборудваха с вили и мерцедеси,апартаменти за последните 50 години.Къде са парите и ифраструктурата в района? Питай БСП,СДС,НДСВ,ДСБ,ВМРО,ДПС,ГЕРБ.
  • 8
    4
    РУСЕНЕЦ
    Остана ли, някой разбирач,който да не е давал акъл как ще се оправи проблема.И аз реших да се пробвам на тая тема,макар и без успех.-Поставяне на знаци ;спирането забранено;по целия бул.България,който спре на ГКПП плаща 1000 лева и продължава към Р.О.
  • -3
    3
    ...
    Квичат за да правят повече курсове с гориво за украйна. Правят се на утрепани. И в Австрия и в Германия и в Белгия и във Франция абитата и други водачи си готвят на паркинка около всички останали. Няма взривове, местните власти не са вземали мерки, превозвачи не са квичали. Тук сега обаче измислиха "проблема" и пак с елемент на заплаха за града и жителите. А всичко е заради миризливата кочина усрайна. На паркинга с пейджъра и точка. Който не го кефи да напуска и да заминава другаде. Места за С+Е колкото си поискаш.
  • 8
    2
    Бивш Шофьор
    Ако шофьорите са добре и прилчно платени и обгрижвани,а цените нормални те няма да палят котлони и да стават готвачи.Ще обядват в близкото заведение сготвена храна,ше си платят.Като се има в предвид че нафтата черезвичайно и спешно трябва да се достави на укрите,въпросът се затяга в хватка и като се знае кой участва в доставки нещата са по осветлени.Шофьорите трябва да бъдат платени и на гърба им да не висят гроздове от паразити.Да ползват хотелски бази за почивка и сън.Да са мислили за втори паркинг по ADR.Голяма е вероятноста да стане инцидент.Тогава ще разберем и какви са мощностите на РСПАБ И ГЗ.Поради гореспоменатото е редно да се каже че поради тези причини има и глад за шофьори от бранша.Шофьорите са зле платени и всеки им гледа в канчето и му се види че нищо не правят,а много вземат.Превърнаха ги в администратори и какво ли не,но не възнаградиха добре и оставиха да си вършат "шофьорската работа". Паркинги,пътища в България е скубачница за пари но без покритие реално и удовлетворително.
  • 18
    1
    АНАЛИЗ
    В БЪЛГАРИЯ И НАЙ ВЕЧЕ В ГРАД РУСЕ НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ С МИСЪЛ ЗА ПЕРСПЕКТИВА И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТГОВОР НА ВИДОИЗМЕНЯЩАТА СЕ ДИНАМИЧНА СРЕДА И ОБСТАНОВКА.НЕНАУЧИЛИ УРОЦИТЕ СИ ОТ 90-ТЕ ГОДИНИ МУНЧО И ТАТУНЧО С ДИРИГЕНТИ НА ПРЕХОДА ЗАПОЧНАХА ЧРЕЗ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ДА ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ СОФИЯ И МУТРОГЕННИТЕ ФИРМИ.КЯРЪТ Е ЧЕ УЧАСТНИЦИТЕ ОТ ГРАДСКО НИВО И ОБЛАСТНО ЗАХЛЕБЯВАТ НЯКОЙ САМУН ИЛИ ТРОХА.И ПО СЕЛСКИ СПОРЕД ПРОИЗХОДА СИ КАЗВАТ: МАЙНАТА МУ,СЛЕДВАЩИТЕ ДА МУ БЕРАТ ГАЙЛЕТО. САМИЯТ ФАКТ ЧЕ Е 75 ДЪЛГО ВРЕМЕ ФУНКЦИОНИРА И БЕШЕ ОБСЛУЖВАН КАТО ГЛАВЕН ПЪТ,А НЯМАШЕ АКТ ЗА ПРИЕМАНЕ КАТО ТАКЪВ ГОВОРИ ЗА ВЪТРЕШНИТЕ ОТНОШЕНИЯ И ПРЕМЪЛЧАВАНЕ.РЕДНО БЕШЕ ДА СЕ ПРЕДВИДИ ПОДОБНА СИТУАЦИЯ ОТЧИТАЙКИ ВЪЗЛОВОТО МЯСТО НА ГРАДА И ВРЪЗКАТА НА ПЪТЯ С ГРАНИЦАТА СЛЕД ЕДНО ОТМИНАЛО ЮГОЕМБАРГО.,АЗ ВИЖДАМ СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС,НО ВЕЧЕ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА ИНСТИТУЦИЯ ИЛИ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ С ЦЕЛ ОБЛЕКЧАВАНЕ ДВИЖЕНИЕТО И КОНТРОЛ ЗА РЕГУЛИРАНЕ.ПРИ ЕДИН ОТМИНАЛ РЕМОНТ ОТ "ПЪТИЩА И МОСТОВЕ" МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ЗАЛОЖЕНА ПО РАЗШИРЕНА ИНФРАСТРУКТУРА С ДЪРЖАВНО,ЕВРОПЕЙСКО И ОБЩИНСКО УЧАСТИЕ.НО НАЛИ БЪРЗАТ ДА ГРИЗНАТ МАНГИЗИТЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ СА НА ЛИЦЕ.ИСТИНАТА Е ЧЕ ПРАСНАХА МАНГИЗИТЕ И ИМ ДРЕМЕ НА КУРА И ПРОДЪЛЖАВАТ.ОБЩИНАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ САМА С ПРОБЛЕМА ЗАЩОТО ТЯ " НЕ ПРИБИРА ПЪТНИТЕ ТАКСИ,ВИНЕТКИ,ДАНЪЦИ И Т.Н." САМО С ДЪРЖАВНО И ЕВРОПЕЙСКО УЧАСТИЕ И ТО ПОД КОНТРОЛА НА БРЮКСЕЛ И ГЕРМАНИЯ ДИРЕКТНО.БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ДА УЧАСТВАТ САМО С ТЕХНИКА.РЪКОВОДИТЕЛИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПРОЕКТА,ГЕРМАНЦИ ИЛИ ШВЕДИ.КОНТРОЛА СЪЩО ОТ ТЯХ.ПЪТЯТ ОТ РУСЕ ДО ТЪРНОВО ДА СЕ РАЗШИРИ И ПРОКОПАЕ ТУНЕЛ ПОД " ШИПКА ".КЪДЕТО МОЖЕ ЛЕНТИТЕ ДА СА ТРИ,А ДАЖЕ И ЧЕТИРИ В ЕДНАТА ПОСОКА.ОТБИВКИ,ПАРКИНГИ И ИНФРАСТРУКТУРА. НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ДОКАТО НЕ СПРАТ ДА КРАДАТ. ТОВА Е ИСТИНАТА УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ ОТ РУСЕ И ВОДАЧИ НА ТЕЖКОТОВАРНИ МПС. ПОЛИЦАИТЕ НЯМАТ НИКАКВО УЧАСТИЕ В ТРАФИКА ПОРАДИ ПРИЧИНА СЛЕДНАТА: ЛИПСВА ИМ ИЗПРАВЕН И ТВЪРД ЧЛЕН.МЕКИ КИТКИ СА ПОВЕЧЕТО В ДУШАТА И СЪРЦЕТО.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари