Нинова: КЗП откри магазини, в които цената на олиото е с над 3 лева надценка

1
Тя призова гражданите да не се презапасяват, защото по-високото търсене изкуствено би повишило цената
Тя призова гражданите да не се презапасяват, защото по-високото търсене изкуствено би повишило цената Видео: NOVA

Комисията е направила над 200 проверки през вчерашния ден

"Комисията за защита на потребителите направи над 200 проверки вчера. Те констатираха няколко случая на над 3 лв. надценка в търговските обекти на около 100 различни марки олио. Търговецът товари цената. За всички тези проверки сме сезирали Комисията за защита на конкуренцията”. Това заяви на брифинг относно актуалната икономическа обстановка в страната вицепремиерът и ресорен министър Корнелия Нинова, цитиран от NOVA.

Тя призова гражданите да не се презапасяват, защото по-високото търсене изкуствено би повишило цената.

Само със стабилна икономика ще излезем от ситуацията. Имах среща с ръководството „Агрополихим”, защото земеделските стопани алармираха, че ще има затруднения заради забавени доставки на торове. Уверявам хората, че предприятието работи на пълни обороти и не зависи от доставките на газ”, каза още Нинова и разкри, че Министерството на икономиката и индустрията започва работа по изграждане на индустриална зона във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари