Корнелия Нинова: 5 лева за литър олио е спекула!

2
Спекулантите ще срещнат цялата сила на държавата, закани се министърът на икономиката
Спекулантите ще срещнат цялата сила на държавата, закани се министърът на икономиката

Спекулантите ще срещнат силата на държавата, закани се министърът на икономиката

Цена 5 лева за литър олио е спекула. Производствената цена на литър олио е 2 лева. Разликата не е оправдание за вдигане на цената. Това каза на брифинг след днешното заседание на Министерски съвет вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, предаде репортер на Novini.bg.

Оправданието за слънчогледовото семе е неоснователно. В момента в страната има 1 500 000 тона слънчогледово семе, което стига за 4 години и 6 месеца производство на олио, добави тя.

Липса на суровина няма. Собствениците на слънчогледово семе и производителите на олио задържат количества в очакване цените да се вдигнат, заяви Нинова.

В отговор на въпрос не е ли това задържане пазарен принцип, министърът на икономиката посочи: "Освен пазарен принцип, има държава. Нашата роля е да помогнем на българския народ в този труден момент. Няма да позволим малцина да станат милионери за няколко дни и нощи. От днес задвижваме КЗК за пълни проверки за картел и монопол. КЗП от няколко дни е на проверки. Ще влезем във всеки склад и ще установим какво се случва там. Искаме да кажем на операторите в българската икономика - държавата винаги ще подкрепи белия сектор. Но на онези, които се в момента се опитват да печелят на гърба на българския народ, ще кажа – ще срещнете силата на държавата, няма да позволим в тези тежки времена на кризи да изнудвате българския народ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    птица
    Само това ли е спекула, Курнелуйке! Цените на заленчуци, месо, дизел, газ не са ли? 6 лв за патладжан, 5 лв за домати ( в доматената република).Ама си мълчиш, и само отвреме-навреме си отваряш устата за да си оправдаеш 4 цифрената заплата. БГ овце това и заслужават и номерата на спекулантите добре минават. Затова и спекулата ще процъфтява тук. Ако не се купува, няма да се продава и цените няма да растат.
  • 5
    5
    Село
    Кво правите знаете че това е спекула Имали контрол от вас или сте само наблюдатели чао ....стига
  • 8
    4
    Не думи, а дела трябват!
    Корнелиьо, това го кажи на онзи Кокорко и на другия шебек зад гърба ти - те са търгашите! Да го обясняваш на народа няма смисъл, защото от тези обяснения олиото няма да стане по-евтино, нали?
  • 2
    3
    Оливер
    Иди в Метро или Била...и ще видиш...
  • 9
    2
    Недоумяващ
    Не беше ли пилето белот партньора на Баце?Опорката, която трябва от благодарност, да клати новата власт?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари