В Мюнхен продават бира срещу олио

2
В Германия изпитват трудности с доставките на олио
В Германия изпитват трудности с доставките на олио Снимка: Кадър от БНТ

Пиеш бира и плащаш с олио - изобретението се прилага в бирария в Мюнхен, която е намерила начин да се справи с проблемните доставки на олио след началото на войната в Украйна.

Ръководството на Мюнхенската бирария предлага на любителите на бирата литър от любимата напитка за същото количество слънчогледово олио.

Бира за слънчогледово олио. Размяната се прави в мюнхенска бирария. Идеята се зародила, след като заведението започнало да изпитва трудности с набавянето на олио за готвене, а това поставило под въпрос предлагането на храна, като например любимите шницели.

"В магазините може да се купуват само малки количества. Когато ни трябват 30 литра олио на седмица, а имаме само 15, не можем да приготвяме шницели дълго време". - разказва управителят на бирарията Ерик Хофман.

Доставчиците не успяват да осигурят необходимите количества, тъй като, освен заведения, зареждат и ресторанти и търговци на едро.

"Кампанията е симпатична. Страхотна идея. И получаваме евтина бира", смята Мориц Балер, клиент на заведението.

Този клиент на бирарията купил 80 литра олио в Украйна по време на хуманитарна мисия, които сега разменя за осем каси бира по случай за партито за рождения си ден.

Литър бира в германските бирарии струва около 7 евро, докато литър олио е на цена 4,5 евро.

Много бързо бирарията успява да си набави 230 литра олио, но целта е поне 500 литра, за да може да обезпечи нормалното функциониране на кухнята до края на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари